Fidea leert de Belgen veilig fietsen

De tijd dat verzekeraars vooral steriele polisfabrieken waren ligt definitief achter ons. Louter premies innen en schade uitbetalen volstaat niet meer om aan de bak te komen bij een generatie meerwaardezoekers waar snelheid, transparantie en communicatie primeren. Dienstverlening wordt een kerntaak. Een actieve verzekeraar profileert zich met een preventiestrategie en met dienstverlening na schade.

Blockchain en slimme contracten

Die herprofilering zal overigens nog veel scherper worden. Blockchaintechnologie en slimme contracten zullen het strategisch model van een verzekeringsmaatschappij helemaal omgooien. Het silomodel waarin de maatschappij bepaalt hoe een polis eruit ziet en ook stuurt wie die polissen kan aanbieden, wordt opengebroken. Met een slim contract bepaalt de klant de inhoud en de belangrijke parameters van zijn contract. Via blockchain is dat volkomen transparant te beheren en op ieder moment aanpasbaar.

Fidea zet in op preventie

Onder meer verzekeringsmaatschappij Fidea herprofileert zich snel naar een rol waarin ze klanten meerwaarde willen geven, onder meer door een actief preventiebeleid. De maatschappij onderbouwt die herprofilering met een doordacht sociale mediabeleid. Allicht heeft de Chinese aandeelhouder Anbang daar een belangrijk aandeel in. China is de bron van een visionair strategisch beleid op het vlak van onlineverkoop en de bijhorende betaaltechnologie. Jack Ma en zijn Alibaba imperium zijn op korte tijd de benchmark geworden. De basis van dat succes ligt in technologie. De verzekeringssector reageert trager op de impulsen van de technologische omwenteling maar de inhaalbeweging kan zeer drastisch en snel gaan.

Focus op fietsers

Fidea ontplooide de laatste paar jaren een brede preventiecampagne voor meer verkeersveiligheid. De verzekeraar is partner van het Fidea fietsteam en dus is het logisch dat ze inzetten op veilig fietsgedrag. De schoolvakanties zijn ondertussen halfweg, de voorbereiding van een nieuw schooljaar komt kortbij. Dat doen ze bij Fidea ook. Volgende week start de maatschappij  een nieuwe campagnegolf die gebouwd is op vijf pijlers: zichtbaarheid, respect, aandacht, ervaring en reglement. Volgens Corporate & Branding Communication Manager Christel Michiels van Fidea, is die campagne in de eerste plaats gericht op de fietser zelf, en niet op de fiets.

“De fietser zit aan het stuur van zijn eigen veiligheid”

Christel Michiels.

Op maandag 7 augustus starten in het Sven Nys Cycling Center in Baal een aantal fietskampen waar kinderen tussen 8 en 14 jaar hun behendigheid op de fiets kunnen bijwerken. De trainers van het Young Telenet Fidea team begeleiden  de groepen. In de herfstvakantie zijn er opnieuw een aantal kampen. Fidea is tot 2019 partner van het SN Cycling Center.

Van 31 augustus tot en met 2 september loopt een nieuwe campagnespot in de nationale media. De Telenet Fidea Lions zetten daarin “respect voor elkaar op de weg” op het netvlies.

De verzekeraar gaat ook opnieuw fluo hesjes verdelen en bij het ontwerp ervan kunnen creatieve geesten een meet&greet met de toppers in het veldrijden winnen. Fidea ankerde die campagne nu al op een slimme manier vast in de geesten. Ze stuurden een foto van een man met een hesje door de sociale media met de slogan “Ik moest dit aantrekken van ons moeder”. De verzekeraar verdeelt de hesjes van 14 tot 22 september via het makelaarsnet. Wie echter met een bijtende slogan komt, kan die insturen via de website www.safecycling.be  Het meest originele voorstel komt op de hesjes die Fidea in maart 2018 verdeelt.

Fidea ondersteunt alle initiatieven via Twitter, Facebook en Linkedin. Op de website staat een zeer handzame tekst over het verschil tussen de verplichtingen voor een fiets, een elektrische fiets of een e-bike. De maatschappij biedt ook een kwalitatieve fietsbijstandsverzekering aan.

De verzekeraar rolt haar engagement niet alleen naar haar klanten en het ruimere publiek uit. Ze voeren ook actie bij het eigen personeel. Met acties als #Fideafietst worden ze gestimuleerd om de auto aan de kant te laten en met de fiets naar het werk te rijden. Zelfs CEO Edwin Schellens blijkt een fan van de zingende ketting te zijn.

In iMAGAZiNE van september gaan we uitgebreid in op de meest trendy vormen van nieuwe mobiliteit. Elektrische fietsen horen daar uiteraard bij. We vergelijken het aanbod op de markt maar we kijken ook naar de bijstandspakketten. En we gaan de baan op te kijken wat de gebruikers er zelf van denken. Partner worden van iMAGAZiNE kan via deze link.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.