Payconiq neemt Digicash over

Betaalplatform Payconiq neemt zijn Luxemburgse concurrent Digicash Payments SA over. Door die bundeling ontstaat een betaalnetwerk dat bijzonder sterk staat in de Benelux.

Betalen met je telefoonnummer via Payconiq 

De Payconiq-app  laat toe om online, in-shop en peer-to-peer betalingen te doen met een smartphone, louter op basis van een mobiel telefoonnummer. Bij de transactie komen geen bankgegevens meer te pas en Payconiq moet ook geen fysiek of digitaal contact maken via chip of een code. Klanten selecteren de handelaar of het telefoonnummer van een van hun contacten. Je geeft het bedrag in en bevestigt met je geheime code. De persoon die het geld ontvangt krijgt op zijn eigen toestel onmiddellijk een bevestiging dat de transactie compleet is.

Handelaars die het systeem accepteren moeten geen specifieke betaalterminal of een codescanner hebben. Een pc, smartphone of tablet volstaat. De handelaar beschikt op zijn toestel over een handelaarsportaal waar hij kan verifiëren of de betaling effectief gebeurd is. De transacties zijn ook goedkoop. Iedere betaling kost zes cent. Er zijn geen opstap- of abonnementskosten.

In België ondersteunen KBC, ING en Belfius het systeem.  Ondertussen hebben 35.000 handelaars Payconiq als betaaloptie aangevinkt. In Nederland moet de uitrol naar de klanten nog gebeuren. ABN AMRO, ASN Bank, ING, Rabobank, SNS en RegioBank zetten hun schouders mee onder die opstart.

Payconiq is gekoppeld aan de populaire loyalty-app Joyn. Die laat aan handelaars toe om een geïndividiualiseerd aanbod te doen aan klanten.

Digicash absolute marktleider in het Groothertogdom Luxemburg

Digicash is een betaal-ecosysteem dat startte in 2010 maar ondertussen door de brede financiële community in het groothertogdom gedragen wordt. BCEE, POST Luxembourg, BIL, BGL BNP Paribas en ING Luxembourg zetten mee hun schouders onder het platform van oprichter Raoul Mulheims. Digicash heft een sterke reputatie en het project Digicash Beacon is een voorbeeld van innovatieve klantenbeleving inzake betalen. Het project is gebaseerd op een combinatie van Bluetooth Low Energy (BLE), NFC en QR Codes waardoor de klant zijn smartphone kan gebruiken bij het shoppen zonder dat hij gebonden is aan een bepaald systeem. Transacties met Digicash zijn gebaseerd op QR-codes. De app heeft een eigen loyaltyprogramma.

In 2014 investeerde de Société Nationale de Crédit et d’Investissement (SNCI) 2,2 miljoen euro bijkomend kapitaal in Digicash om de verdere doorgroei van het platform mogelijk te maken. Digicash heeft een reeks partnerships met sterke retailketens lopen. Onder meer Auchan is een van de partners. Het platform heeft ook een stevige positie bij de geautomatiseerde afwikkeling van facturen.

De fusie tussen Digicash en Payconiq heeft een zeer duidelijk schaalvoordeel. Digicash is de absolute marktleider in het Groothertogdom Luxemburg. Payconiq is aan een snelle opmars bezig in België en heeft voldoende basis om in Nederland succesvol uit te rollen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.