Hello Bank sponsort e-sporter van RSC Anderlecht

Hello bank, de trendy dochter van BNP Paribas Fortis, kondigde vorige week aan dat ze een professionele e-sporter, in dienst van kampioen RSCAnderlecht zullen sponsoren. Ondertussen is de selectie aan de gang. Op de Fan Day van RSCAnderlecht mochten 16 e-sporters vorige zondag onderling uitmaken wie de beste FIFA-speler is. De winnaar werd Stefano Pinna, die in de finale Anthony Rocchetti versloeg en zo de hoofdprijs van 600 euro in de wacht sleept. Pinna is een van de kandidaten om een gans seizoen de Brusselse voetbalclub officieel te vertegenwoordigen in de nationale en internationale competities van het voetbalgame FIFA17. Wie uiteindelijk geselecteerd wordt, krijgt een salaris en wordt fysiek en medisch begeleid op professioneel niveau.

In België staat e-sport nog in zijn kinderschoenen maar op internationaal niveau zijn er al mensen die er een aardige duit mee verdienen. De best betaalde e-sporter is momenteel de Zweed Ivan Lapanje (uitgelichte foto). Hij is Guinness Gaming World Record houder. Zijn inkomen is gerelateerd aan zijn prestaties maar dat levert al snel gemiddeld 50.000 euro per jaar aan prijzengeld op.  In 2013 won Lapanje de Virgin Gaming EA Sports FIFA Challenge in Las Vegas en dat jaar mocht hij 130.000 euro op zijn rekening bijtikken.

In Nederland zijn vooral Ajax en PSV Eindhoven sterk bezig met e-sport maar alle clubs uit de eredivisie hebben ondertussen een e-sporter onder contract.  zij spelen hun eigen e-sportcompetitie en daar gaat het er vaak zeer intens aan toe (zoals u kan zien in het onderstaande filmpje). Een aantal clubs richten ook internationale tornooien in waar spelers van een aantal Europese topclubs het tegen mekaar opnemen. Die tornooien worden massaal gevolgd, zowel online als op de sociale media. E-sport is daarom een uitstekend medium om een jonger publiek te bereiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.