Questra verplaatst haar activiteiten en knipt banden met AGAM door

De facebookpagina’s van het Questra netwerk in België worden systematisch opgeschoond. Op zich is dat een signaal dat de zaak niet pluis is. Organisaties die niks te verbergen hebben, moeten de sporen uit het verleden niet wissen. Ook de pagina van Questra Nederland92 lijkt opgeschoond of volledig privé te zijn. Dat is vreemd want het is net onder die naam dat de Nederlandse website van het netwerk, promotie maakt voor het geplande Leadership event in september.

Toch is die schoonmaakoperatie slechts window dressing. Terwijl de activiteiten van het Questra-netwerk zich lijken te verplaatsen naar de Russische regio, Azië en Zuid-Afrika, blijven in België en Nederland een aantal hardleerse, of misschien wel goedgelovige adepten, de blijde geldboodschap uitdragen.

Facebookpagina Questra Support als draaischijf 

Op de Facebookpagina Questra Support plooit ene Nathalie Olaerts zich in vaak vrij gortige taal dubbel om de situatie te verdedigen. De melding van de Nationale Bank van België dat AGAM geen aanvraag tot vergunning voor fintech gevraagd heeft, wat dat ook moge inhouden, is voor de bijdehandse Nathalie geen probleem. Ze tovert de slide van CEO van Questra, Gilabert boven, waarmee hij de nieuwe structuur van het Questra netwerk verduidelijkte, tijdens het Leadership event in Dubai. Gilabert gaf toen aan dat hij een Zwitsers platform zou overnemen en via die licentie activiteiten zal ontplooien in een aantal West-Europese landen. Nathalie vergeet voor de gemakkelijkheid even, dat Gilabert het had over Questra en niet over AGAM. Maar dat is allicht een detail voor haar.

Over de overname is verder ook niks meer te vinden. Het was allicht het zoveelste goedbedachte verhaal van het netwerk, dat sneuvelt nadat de slides erover getoond zijn en het verkopersnetwerk weer helemaal opgepomt het veld in kan.

Questra update 1608 Olaerts

Er duiken nog wel wat vrolijke fransen van Belgische origine op, in deze pagina. Ene Willy Wally bijvoorbeeld, en Witte Krullebol. Allemaal uitstekende namen om financiële producten aan de man of vrouw te brengen, uiteraard. De Gentenaar Rudi Verhelst blijkt een echte die-hard. Hij is nog steeds stevig overtuigd van Questra. Op zijn persoonlijke Facebookpagina maakt hij zelfs publiek bekend dat er een wekelijkse Questra meeting is in een Gents café (waarvan wij uit respect de naam hebben verborgen)

Verhelst is de vragen over de vreemde manier van doen bij AGAM en Questra duidelijk beu. Op 13 augustus post hij een filmpje met een dansende Gilabert in Zuid-Afrika. “Al die azijnpissers die hier andere mensen lastigvallen met hun eigen bullshit te verkondigen wens ik veel jeuk en korte armen.”, is zijn gevatte commentaar.

Questra update 1608 Meeting

Nochtans duiken op deze bijzonder interessante pagina dagelijks meermaals ernstige aanwijzingen op dat het kaartenhuisje instort. Ene Vincent Damen heeft zelf 500 euro belegd in AGAM maar hij voert nu een stevige strijd om het netwerk aan de kaak te stellen. Vincent jaagt regelmatig de trekkers van de community tegen zich in het harnas.

Questra update 1608 Damen

Veel mensen klagen over het niet opsturen van nieuwe contracten of het niet zichtbaar worden van stortingen. Wat vooral opvalt is dat bij een lange reeks leden van Questra, de landcode van hun beheerssysteem ongevraagd werd aangepast. Daardoor kunnen ze geen geldopnames meer doen.

Questra update 1608 pacovic

Een serieuze alarmbel maar voor de Nederlandse leading lady van Questra Annemarie Van Keijzerswaard is dat heel eenvoudig op te lossen. Annemarie is op haar eigen kanalen erg stil geworden maar op deze, voor buitenstaanders wat onbekendere pagina, gaat ze helemaal uit de bol. Wie zijn landcode wil aanpassen moet volgens Annemarie een fysiek uitgeprint dossier opsturen naar het hoofdkantoor in Dubaï. Straffe kost voor een maatschappij die zich beroept op maximale digitalisering. Het dossier dat je moet overmaken is, allicht bewust, bijzonder complex gemaakt.

Dear Clients!

In the Personal Office of the company Atlantic Global Asset Management the country is indicated automatically according to the format of the indicated phone number or according to the territorial location for the moment of the registration. If the country in the profile doesn’t correspond to your country of residence, in order to change it, you would need to send to the following address: UAE, Dubai, Jumeirah Lake Towers, Jumeirah Bay 2, 803 office P.O.Box 37247 the following documents:

1) The original of a notarized translation of the document, that confirms your identity, into English. The document should be confirmed by the signature and stamp of the lawyer.

The following documents can be used for confirming your identity: passport, Identity Card, driving license etc., in which your first name, last name, document series and number, your photo, and the expiration date of the document are indicated. Please, note, that the document should be valid for the moment of the registration.

2) The original of a notarized translation of the document, that confirms your address, into English. The document should be confirmed by the signature and stamp of the lawyer.

The following documents can be used for confirming your address: utility bill, the page of the passport with the indication of your registration address, or any other document which is not older than three months, that contains your first name, last name and address of residence.

Also, you would need to send to the e-mail of the technical support (support@atlanticgam.es) your self-photo with the original document, that confirms your identity, in your hand.

In case you will have some issues – please apply to the technical support of theAtlantic

Global Asset Management.

Overigens vraagt ene Омар Диаб zich af of Annemarie, net als onze Belgische Nathalie, niet enigszins gedesoriënteerd is.

Why should I send documents to change the verification of my account to Dubai / United Arab Emirates If the head office is in Cape Verde

Krijgt Robalo de zwarte piet toegeschoven? 

De Kaapverdische CEO van Atlantic Global Asset Management, Antoninou Vieira Robalo, lijkt ondertussen volledig van het toneel verdwenen. De vraag is of de man nog ooit opduikt. Onze voorspelling dat het opschorten van de verrichtingen van AGAM ook het definitieve einde zal zijn lijkt steeds meer bevestigd te worden. Het zou best kunnen dat Robalo, in de periode na 21 augustus als de maatschappij weer moet opstarten, als brein achter een van de grootste fraudezaken van deze eeuw wordt opgevoerd. Tijdens de beleggersmeetings in de maand mei, die zogenaamd online vanuit Madrid plaats vond, werd Robalo zeer nadrukkelijk en alleen op het podium gezet. CEO van Questra, Gilabert, was ondertussen nergens te bekennen. Gelijktijdig met de beweerde tijdelijke sluiting van AGAM, lijkt ook Robalo van de aardbol verdwenen. Questra wordt ondertussen neergezet als een puur verkoopsnetwerk dat met het achterliggende beleggingsmechanisme niks te maken heeft. CEO Gilabert en zijn bende  bereiden feestend een doorstart voor in andere delen van de wereld, allicht met een nieuw vermogensbeheersplatform.

Zowel de website van AGAM als die van Questra zijn compleet en bijzonder flashy vernieuwd. Alweer veel gelukkig blinkende mensen maar bitter weinig inhoud. Niks over de onderliggende activa, niks over de historiek van de beheerders. Er is echter opmerkelijk weinig verwijzing naar mekaar. Bij AGAM wordt Questra zelfs niet vernoemd. Bij Questra wordt kort verwezen naar de online investment meeting met AGAM. Het is wel duidelijk dat president Gilabert zo langzamerhand aan permanente jet-lag moet lijden. De organisatie beweert de opening van nieuwe kantoren en de organisatie van Leadership events aan mekaar te rijgen. Onder meer in Moskou, Siberië, Zuid-Afrika, Viëtnam en Maleisië heeft Questra recent zijn vlag neergepoot. Dat blijkt vooral op de Facebookpagina Questra World & Atlantic Global UK. Daar worden nog steeds meerdere keren per dag nieuw boodschappen neergeplakt. West-Europa lijkt echter een gesloten boek te zijn. Binnenkort allicht ook letterlijk.

Lees ook:

Nationale Bank ontkent beweringen AGAM en Questra

Zand in het raderwerk

Superbeleggers of fraude

4 gedachtes over “Questra verplaatst haar activiteiten en knipt banden met AGAM door

  1. Ik herinner me niet U toelating te hebben gegeven om mijn naam en gegevens te gebruiken , ik laat dan ook mijn rechten gelden , ik zal mijn raadsman raadplegen , U hebt uiteraard de kans om mijn gegevens uit dit artikel te verwijderen , zoniet zien we elkaar bij de bevoegde rechter . Verhelst Rudi

    1. Dat staat u uiteraard vrij Rudi. We hebben enkel gebruik gemaakt van publiek beschikbare informatie. We zullen daarom niets uit de publicaties verwijderen.

  2. Beste Hedwig,
    Goed onderbouwd. Heerlijk om te lezen. Gevoel van “I told you so” is erg sterk……. Blij dat ik een aparteling ben die misschien niet heel intelligent is maar wel weet wanneer iemand wordt opgelicht. Ik volg dit al een tijdje ( 1 jaar ) omdat ik een aantal mensen ken die ik gewaarschuwd heb voor dit soort scams maar die wel al tienduizenden euro’s hierin hebben zitten. Ik ken deze personen vrij goed en hebben mij nog nooit een bewijs van uitbetaling kunnen laten zien ( Omdat ze wel eens vaker stoer doen van “kijk eens wat ik allemaal verdien” ) alleen wat er vermeld staat op hun zogenoemde “backoffice account”. Wat ik angstig vind is dat veel van deze mensen dollar signs in hun ogen, of de zogenoemde draken ziekte hebben en dat niets ze kan wijsmaken dat ze opgelicht worden, en vervolgens tot op het tand de oplichters verdedigen. Blijf doorgaan hiermee, mensen zijn zo naief tegenwoordig in deze digitale wereld. Hopende dat dit soort mensen ooit wakker geschud kunnen worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.