Hello bank! investeert in e-sporter RSC Anderlecht

E-sporters zijn de nieuwe hype in het voetbal. Ze dragen geen korte broeken en staan niet op met studs ondersteunde schoenen. Het zijn gepassioneerde gamers die voor het scherm van hun computer spannende virtuele voetbalwedstrijden spelen.

In Nederland heeft iedere club in de eredivisie een professionele e-sporter in dienst. Niet dat die gasten een volwaardig loon krijgen maar ze krijgen wel een onkostenvergoeding, medische en fysieke begeleiding en zelfs training. Nederland heeft een volwaardige e-sportcompetitie. Die wordt stevig ondersteund op de populairste sociale media: Youtube, Twitch, facebook, Twitter en Instgram. Maar ook op de nieuwssite Nu.nl en op de sportzender Fox Sports.

In België staat het fenomeen in de kinderschoenen. Standard Luik was de eerste ploeg om een e-sporter aan te werven. Julian Albiar Fernandez, heet de mens maar hij gaat door het leven als ‘Twikii’. De rouches krijgen vanaf deze week stevige concurrentie van RSC Anderlecht. Zij nemen Zakaria Bentato in dienst en ze krijgen daarvoor ondersteuning van Hello bank!

De trendy dochter van BNP Paribas fortis zet op die manier een belangrijke stap. Gaming is een veelgebruikt en zeer nuttig laboratorium voor allerlei professionele toepassingen. De gamingcommunity is ook een erg interessante doelgroep voor een digitale bank. Gamers hebben vaak een atypisch maar bijzonder interessant profiel, dat voor klassieke banken misschien minder bereikbaar is.

Zakaria Bentato is amper 21 jaar. Hij zal RSC Anderlecht officieel vertegenwoordigen in de nationale en internationale competities van de voetbalgame FIFA. De Brusselaar, die tot zijn 17 jaar ook zelf voetbalde, zal zijn taak als e-gamer verder combineren met zijn studies Economische Wetenschappen aan de Universiteit Saint-Louis. Dat hij een begenadigd gamer is, bewees hij eerder al met een eerste plaats op het Belgisch Kampioenschap Electronic Sports World Cup en een plek in de top 16 van het Internationaal Kampioenschap Electronic Sports World Cup in 2016.

Zakaria krijgt een professionele omkadering. Hij zal training krijgen en ook onder medisch toezicht staan. Hello bank! Zal de komende maanden een aantal FIFA-toernooien opzetten waar de e-sporter van RSC Anderlecht kan deelnemen. De bank zal dan verder bekijken welke mogelijkheden zich binnen de gamingwereld nog aanbieden.

“Dit partnership past perfect binnen de filosofie van Hello bank!. De e-sportscommunity sluit perfect aan bij onze doelgroep en toont een zelfde voorkeur voor traditionele sport en e-sports. Gaming is vandaag de meest engagerende vorm van sociale media en ligt aan de oorsprong van de ontwikkeling van vele internetdiensten. Kortom het is een natuurlijke omgeving voor een aanpak van “test & learn” en het lanceren van nieuwe initiatieven, de natuurlijke habitat van Hello bank!. Daarnaast wil Hello bank! jonge mensen stimuleren en helpen om voluit voor hun droom te gaan en hun eigen, boeiende verhaal te schrijven, net zoals Zakaria Bentato als e-sporter van zijn passie zijn job kan maken.”

Michael Anseeuw, Head of Hello bank!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.