Spring naar inhoud

AG Insurance verduidelijkt voorwaarden Feminaverzekering

De Feminaverzekering die AG Insurance enkele weken geleden onder het merk VIVAY lanceerde, krijgt heel wat aandacht in de media. In het kader daarvan preciseert AG Insurance dat de Feminaverzekering een levenslange dekking biedt en dus niet eindigt op 50 jaar.

“Eenmaal een vrouw de Feminaverzekering heeft afgesloten, blijft ze levenslang verzekerd, ook boven die leeftijd of nadat ze door een kanker is getroffen”

Woordvoerder AG Insurance

Vrouwen ouder dan 50 kunnen dus wel degelijk door de Feminaverzekering verzekerd zijn, ze moeten het contract enkel voor die leeftijd hebben afgesloten. Die limiet bij het afsluiten heeft vooral te maken met de prijs voor de waarborg. AG Insurance wil de Feminaverzekering kunnen aanbieden aan een premie die voor de meeste mensen betaalbaar blijftDe verzekeringsmaatschappij sluit echter niet uit dat ze haar strategie op termijn wijzigt.

“We focussen op bepaalde doelgroepen. We bieden de verzekering momenteel niet aan voor vrouwen die ze boven 50 jaar willen afsluiten of aan personen die reeds een kanker hebben. Dat sluit niet uit dat we in de toekomst ons beleid kunnen herzien en de doelgroepen gaan uitbreiden.”

AG Insurance

AG Insurance neemt met deze verzekering als eerste een initiatief dat beantwoordt aan een duidelijke behoefte van vrouwen die getroffen worden door kanker. Naast de medische kosten die de sociale zekerheid ten laste neemt, blijft immers de nood om een goede levenskwaliteit te behouden en een aantal zorgen weg te nemen die niet rechtstreeks verbonden zijn aan de medische behandeling. Zo kan de vergoeding vrij worden aangewend voor onder meer huishoudhulp, kinderopvang, rustmomenten na een zware behandeling…

“Het is dus geenszins de bedoeling om met deze Feminaverzekering de sociale zekerheid te vervangen of uit te hollen”, beklemtoont AG Insurance, “wel om ze aan te vullen.”

VIVAY, een verzameling van vijf trendy verzekeringsoplossingen

Momenteel heeft VIVAY vijf verzekeringsformules op de plank liggen. Die spelen allemaal in op emotie en het snel opvangen van financiële onevenwichten als er zich een onverwachte gebeurtenis voordoet binnen een gezinssituatie.

Het zijn ook zeer atypische formules en daar toont VIVAY zich een pionier. Bij de ontwikkeling ervan is het team vertrokken bij vijf fundamentele vragen:

  • Wie zorgt er voor mijn kind als het niet naar school of de kinderopvang kan?
  • Hebben we voldoende financiële middelen als ik morgen werkloos word? Maar ook als ik invalide word of zelfs als ik overlijd?
  • Kan ik morgen mijn huur nog betalen als een van die drie risico’s zich voordoet?
  • Kan mijn kind verder studeren als ik morgen overlijd?
  • Heb ik als vrouw voldoende financiële middelen om, als ik morgen een typisch vrouwelijke kanker krijg, ook rustmomenten in te bouwen die me ondersteunen in het zware genezingsproces?

Dat leverde vijf oplossingen op, die een paar opvallende zaken gemeen hebben. De vergoedingen na schade zijn forfaitair en worden eenmalig, of gedurende een beperkte periode maandelijks uitgekeerd. De premies zijn relatief laag en kunnen enkel met domiciliëring betaald worden. En de vijf formules blinken uit in eenvoud.

Kort samengevat:

  • Kindzorgverzekering: keert gedurende een beperkte periode maandelijkse vergoedingen uit als een kind door ziekte of ongeval niet naar school kan
  • Feminaverzekering: keert een eenmalig forfaitair bedrag uit bij de diagnose van een typisch vrouwelijke kanker
  • Studiekostenverzekering: keert bij overlijden van een van de ouders, gedurende een beperkte periode een maandelijks vast bedrag uit, aangevuld met twee forfaitaire jaarlijkse uitkeringen in de maand augustus (inschrijvingsgeld voor de school)
  • Huurverzekering en Maandbudgetverzekering: keren gedurende een beperkte periode een maandelijks vast bedrag uit bij onvrijwillige werkloosheid, volledige invaliditeit of overlijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: