Ageas derde verzekeraar wereldwijd inzake waardecreatie

Een studie van de Boston Consulting Group (BCG), heeft aangetoond dat Ageas op de derde plaats staat van wereldwijde verzekeraars betreffende de waarde dat het bedrijf de laatste vijf jaar gecreëerd heeft voor zijn aandeelhouders. In deze jaarlijkse studie van BCG wordt de waardecreatie gemeten aan de hand van twee factoren: de evolutie van het aandeel en de uitbetaling van dividenden. Tussen 2012 en eind 2016, genereerde Ageas +31,2% bijkomende aandeelhouderswaarde.

Na de desastreuse instorting van Fortis en de overname van de verzekeringsactiviteiten in Ageas, heeft CEO Bart De Smet permanent aandacht besteed aan de belangen van zijn aandeelhouders. Hij krikte de prijs van het aandeel onder meer op door een reeks inkoopacties op eigen aandelen. De holding startte op 21 augustus 2017 een nieuw inkoopprogramma voor een bedrag van 200 miljoen euro. Dat zal ten laatste eindigen op 3 augustus 2018. Het is reeds het zevende inkoopprogramma op rij.

Met de eerste campagne, die startte op 24 augustus 2011, kocht Ageas 250 miljoen euro in. Met de twee volgende campagnes werd telkens 200 miljoen euro teruggekocht. Campagne vier,vijf en zes haalden opnieuw voor 250 miljoen aandelenwaarde terug naar het bedrijf en dat vertaalt zich impliciet ook naar de waarde van het aandeel.

aandeelAgeas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.