Spaanse grootbanken trekken weg uit Catalonië

Banco Sabadell verplaatst haar hoofdkwartier van Sabadell naar Alicante. Ze verlaten dus de provincie Catalonië. Volgens de bank nemen ze die beslissing om de belangen van de klanten, de aandeelhouders en de werknemers te beschermen. Banco Sabadell is 135 jaar oud, heeft 2800 kantoren en 11 miljoen klanten. De bank heeft ook vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Mexico.

Op vrijdag 6 oktober, komt de raad van bestuur van CaixaBank bijeen. Ook daar staat de verkassing van de maatschappelijke zetel van Barcelona naar Palma de Mallorca op de agenda. CaixaBank is de grootste retailbank van Spanje. Ongeveer 1 op 4 Spanjaarden is klant bij Caixa. De bank heeft meer dan 4800 kantoren. Euromoney riep CaixaBank uit als beste bank in Spanje in 2017.

Onze contacten in Barcelona bevestigen dat de Spaanse regering een decreet  genomen heeft dat het banken makkelijker maakt om die verhuizing te organiseren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.