Meer dan 1 miljoen gebruikers voor apps Belfius

Voor meer dan 1 miljoen Belfius-klanten is mobiel bankieren momenteel het belangrijkste kanaal om hun bankverrichtingen te doen. Het gebruik van de app is gespreid over alle leeftijdsgroepen maar de helft ervan is tussen 25 en 44 jaar oud.

Belfius App spread

De bank kan nog een paar andere straffe cijfers voorleggen:

  • 222 miljoen bancaire verrichtingen via smartphone of tablet in de jongste 12 maanden (5 keer meer dan voor internet banking)
  • 100.000 nieuwe gebruikers van de Belfius Mobile app sinds april dit jaar
  • 3.800.000 betalingen per QR code (+440% sinds november 2014)
  • meer dan 60.000 activaties van contactloos betalen (NFC)
  • gemiddeld 26 aanmeldingen per maand via smartphone

Belfius App spread2

Belfius claimt een tevredenheidsgraad van meer dan 99% bij de klanten. De bankverzekeraar schrijft het succes toe aan de Mobile First – Omnichannelstrategie, die persoonlijk advies in het kantoor of via Belfius Connect combineert met de digitale apps en zo steeds beter inspeelt op de vragen en de evoluerende behoeften en verwachtingen van de klanten.

Brede waaier mogelijkheden

Klanten van Belfius kunnen een zeer brede waaier transacties uitvoeren via de apps. Het gaat dan niet alleen om kaarten en betalingen maar ook om beleggingen, kredieten en verzekeringen. De meeste courante banktransacties kunnen uitgevoerd worden via de apps maar ook beleggingen opvolgen en beheren, een pensioenspaarcontract afsluiten, een kredietkaart activeren en de de limiet ervan aanpassen, een simulatie voor een krediet of een verzekering aanvragen, een bijstandsverzekering afsluiten, online of aan de kassa van de winkel mobiel betalen, de dichtstbijzijnde bankautomaat vinden, zijn mogelijk.

Klant worden in vijf minuten

Je kan via de app ook klant worden en in minder dan vijf minuten een eerste zichtrekening openen. Daarvoor volstaan een foto van een elektronische identiteitskaart en een handtekening op het scherm van de smartphone. Het is de bedoeling bij Belfius om tegen 2020 voor alle basisbank- en verzekeringsproducten een kwaliteitsvolle service in realtime aan te bieden, zonder papier en geheel veilig, op tablet of smartphone.

Video en chatbots

Belfius-klanten kunnen voortaan live met specialisten in diverse domeinen spreken (autoleningen, bankkaarten, hypothecaire kredieten, verzekeringen, …) via videochat. Voorlopig gebeurt dat met Belfius Connect maar binnen enkele maanden zal dit eveneens mogelijk zijn met specialisten in het kantoor.

Naast dat videochatsysteem zullen de verschillende kanalen waarlangs men informatie kan krijgen en vragen kan stellen (kantoorbezoek, beveiligde mail, telefoon, chat en videochat) nog worden aangevuld met een ‘gespreksrobot’ of chatbot. Deze virtuele assistent, die gebruik maakt van artificiële intelligentie (AI), zit momenteel in de testfase voor het domein kredietkaarten. Tegen eind 2017 zal hij 7/24 kunnen antwoorden op de vragen die de klanten het vaakst stellen in dat domein. Aanvankelijk zal de assistent enkel toegankelijk zijn via Facebook Messenger. De chatbot moet het mogelijk maken om nog sneller te kunnen antwoorden op de vragen van de klanten op het moment dat ze daar nood aan hebben.  Voor complexere vragen wordt de klant doorverbonden met een medewerker.

Belfius App spread3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.