Belfius laat klanten betalen met itsme®, kaartlezer wordt overbodig

Vanaf vandaag 9 oktober 2017 kunnen klanten van Belfius Bank zich voortaan op Belfius Direct Net aanmelden en hun verrichtingen tekenen met hun smartphone en de app itsme®. Dat is de tool die elke Belgische burger met een smartphone en een identiteitskaart een unieke en beveiligde mobiele identiteit garandeert. itsme® werkt op basis van de combinatie smartphone, simkaart en een persoonlijke geheime code voor alle mogelijke toepassingen. Ze is extreem veilig en bijzonder makkelijk in gebruik. De toepassing werd op 30 mei 2017 gelanceerd en is het resultaat van een samenwerking tussen de drie grote mobiele providers en de vier grootbanken van het land in de vorm van een consortium — Belgian Mobile ID – en de Belgische federale overheid. itsme® is een digitale identiteit waarmee gebruikers zich kunnen authenticeren, verrichtingen kunnen bevestigen of officiële documenten kunnen ondertekenen. En dat alles met één en dezelfde 5-cijferige persoonlijke geheime code of met je vingerafdruk. Dankzij itsme® heb je niet langer een rist wachtwoorden, gebruikersnamen, tokens of kaartlezers nodig: één enkele app en één enkele geheime code volstaan om toegang te krijgen tot de verschillende digitale diensten die de partners van het project aanbieden. Door itsme® te integreren in Belfius Direct Net – meer dan 700 000 actieve gebruikers, 4 miljoen sessies per maand – ondersteunt de bank volop de ontwikkeling van deze digitale identiteit waarmee België tot de voorhoede van de digitalisering behoort en waarvan het toepassingsgebied de komende maanden en jaren zonder enige twijfel zal toenemen dankzij een reeks nieuwe diensten.

Nog makkelijker en sneller

Voor de klanten van Belfius Bank vormt itsme® vanaf vandaag dus een alternatief voor de Belfius bankkaartlezer. Al kunnen ze die natuurlijk wel blijven gebruiken om aan te loggen en transacties te bevestigen op Belfius Direct Net. Deze nieuwe methode om je te identificeren als je een bankverrichting uitvoert, werkt sneller en bovendien heb je geen bankkaartlezer meer nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.