Spring naar inhoud

AG Insurance haalt collectieve hospitaalverzekering openbare besturen binnen

Heel wat gemeenten en provinciale besturen hebben een collectieve hospitalisatieverzekering voor hun personeelsleden en hun gezinsleden  afgesloten. De keuze van de verzekeraar wordt, conform de regelgeving, periodiek gemaakt op basis van een openbare aanbesteding.  De komende vier jaar werd het contract toegekend aan AG Employee Benefits. Deze termijn gaat in op 1 januari 2018 en loopt dus tot eind 2021.

Het akkoord heeft betrekking op ongeveer 1.600 lokale overheden en potentieel 130.000 verzekerden. De lokale besturen beslissen autonoom of ze al dan niet intekenen op deze nieuwe collectieve verzekering. Dit geldt zowel voor besturen die reeds aangesloten waren via het vroegere raamakkoord als voor besturen die voor het eerst de dekking willen aanbieden aan hun personeel. In het Vlaamse gewest zijn lokale besturen trouwens reeds sinds 2002 verplicht hun personeel een verzekering gezondheidszorg aan te bieden.

Indien het bestuur een hospitalisatieverzekering wenst aan te bieden buiten het raamakkoord, dient het hiervoor – conform de regelgeving rond overheidsopdrachten – wel zelf een openbare aanbesteding te organiseren.

Voor de bestaande verzekerden heeft de toekenning aan AG Insurance slechts beperkte gevolgen. De waarborgen zijn nagenoeg identiek aan deze van de vorige verzekeraar. De  verzekerden genieten via hun Medi-Assistance kaart van de zogenaamde “derdebetalersregeling”. Dankzij dit systeem kan de ziekenhuisopname elektronisch en online aangegeven worden en wordt de betaling van de factuur rechtstreeks geregeld tussen AG Insurance en het ziekenhuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: