Peter Vandekerckhove verlaat BNP Paribas Fortis

Trends meldde deze namiddag dat Peter Vandekerckhove opstapt bij BNP Paribas Fortis. Ondertussen werd dat bericht door meerdere bronnen bevestigd. ook Vandekerckhove zelf heeft aangegeven dat hij vertrekt. Vandekerckhove is de feitelijke nummer drie van de bank. Hij startte zijn carrière als financieel journalist bij De Belegger waar hij uiteindelijk directeur zou worden. In 1992 kiest hij voor de banksector. Hij gaat in dienst bij MeesPierson, dat later wordt overgenomen door Fortis en uiteindelijk BNP Paribas Fortis wordt. Vandekerckhove was op dat moment al aan een stijle klim naar de top van de bank bezig. Sedert 2011 was hij lid van het directiecomité van BNP Paribas Fortis en leidde de divisie retail- en private banking. In die functie was hij betrokken bij een reeks belangrijke initiatieven die de bank op weg moeten zetten naar een digitale toekomst.

Vandekerckhove wil voorlopig niet bekend maken waar hij naar toe gaat. Hij meldt enigszins geheimzinnig dat hij CEO en bestuurder wordt van een kleinere buitenlandse bank. Het vertrek van Peter Vandekerckhove gebeurt wel erg bruusk. Vandaag werd het nieuws bekend en het ontslag gaat einde van de maand al in. Hij wordt in het directiecomité opgevolgd door Michael Anseeuw en Stéphan Vermeiren. Anseeuw leidt momenteel de retailpoot. In die functie is hij ook de nummer 1 van de trendy digitale Hello bank. Vermeire is verantwoordelijk voor private banking. Anseeuw en Vermeire worden allebei ook bestuurder bij de BNP Paribas Fortis.


Financelab | copywriters for the financial industry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.