Samenwerking tussen Belfius Insurance en Touring

De manier waarop mensen zich verplaatsen wordt complexer. Dat zette bijstandsorganisatie Touring er begin dit jaar toe aan om een nieuwe strategie uit te tekenen. Vaak combineren reizigers verschillende vervoersmiddelen en daar wil de bijstandsorganisatie op inspelen. Touring maakt zijn pechverhelpingsdiensten multimodaal. Ze helpen de persoon in kwestie, ongeacht de manier waarop hij of zij zich verplaatst.

Hulpverlening wordt multimodaal

Uit cijfers van het departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse Overheid blijkt dat ongeveer 18% van het woon-werkverkeer met de fiets gebeurt. De populariteit van elektrische fietsen heeft daar uiteraard veel mee te maken. Van de meer dan 475.000 verkochte fietsen vorig jaar, zijn 186.000 stuks elektrisch ondersteund. Dit veranderend verplaatsingsgedrag creëert volgens Touring nieuwe noden voor hulp, begeleiding en bescherming.

Touring heeft een verregaande vereenvoudiging van zijn pechverhelpingsdiensten doorgevoerd. In grote lijnen worden nog slechts twee types dienstverlening aangeboden in de vorm van eenvoudige bundels: bescherming van de persoon of de familie in België en bescherming van de persoon of de familie in het buitenland. De bundels kregen de merknaam Move On België en Move On Wereld. De bijstandsorganisatie wil bij pech de klanten zo snel mogelijk weer mobiel krijgen. De wegenwachter wordt multidisciplinair en staat in voor het helpen van pechvogels met de fiets, motor, auto of een ander voertuig. De weggebruikers moeten niet langer nadenken over het type bescherming dat ze wensen, alle vervoersmiddelen worden verzekerd in één product.

Mobility as a Service

Woordvoerder Danny Smagghe neemt een trendy woord in de mond om die herpositionering te duiden. Mobility as a Service, MaaS, noemt hij het. Het concept werd onlangs uitvoerig getest door een 100-tal testpersonen.  Die werden opgedeeld in drie groepen met een maandelijks mobiliteitsbudget van 150, 250 en 350 euro. De gebruikers gaan echt op zoek naar alternatieven voor het gebruik van de eigen auto. Wanneer ze toch de eigen wagen gebruiken moeten ze dat ingeven op de app en gaat er een bedrag van hun mobiliteitsbudget af.

“De huidige test leert ons dat met dit systeem de mensen worden aangezet om na te denken over hun verplaatsingsmiddel en dat ze geïnteresseerd zijn in het wijzigen van hun verplaatsingsgedrag. De combinatie auto-fiets wordt veel gebruikt en er is een grote vraag naar de mogelijkheid van elektrische fietsen”, aldus Touring. De auto blijft belangrijk voor dringende verplaatsingen en tijdens het weekend. Via de Facebookgroep wisselen de deelnemers nuttige tips en ervaringen uit. Op die manier wordt een soort community gecreëerd en dat komt de mobiliteit zeer ten goede.

Samenwerking met Belfius Insurance

In de nieuwe strategie ontwikkelt Touring mobiliteitsoplossingen in eigen beheer en verkoopt die aan zijn klanten. Maar de organisatie gaat ook samenwerken met partners. Dat leverde een eerste belangrijk partnership op. Belfius Insurance doet voor zijn bijstandsverzekering voortaan een beroep op Touring. Bovendien gaat Belfius ook in zee met Touring Autoglass, een dochteronderneming van Touring. Die startte in 2015 op als een directe concurrent van marktleider Carglass. Belfius-klanten kunnen dus rekenen op een specifieke service voor het vervangen en herstellen van autoruiten. Ondertussen sloot Touring Autoglass een samenwerking met Auto5.

Bij Belfius kijken ze nu al verder dan de huidige samenwerking. De twee partners gaan samen een ecosysteem ontwikkelen gericht op de ontwikkeling van nieuwe – vooral digitale – oplossingen inzake mobiliteit. Het partnership voorziet ook om alle Touring-leden Belfius-producten en alle Belfius-klanten Touringproducten voor te stellen.


Financelab | copywriters for the financial industry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.