Ambitieuze nieuwe uitdaging voor Peter Vandekerckhove

KBL European Private Bankers (KBL) heeft vanmorgen bevestigd dat Peter Vandekerckhove de nieuwe CEO wordt. Vandekerckhove wordt ook bestuurder bij KBL. Hij volgt op 1 januari 2018 Yves Stein op. Die verlaat KBL voor de klassieke nieuwe uitdaging maar hij blijft wel bestuurder bij de Duitse dochter Merck Finck.

Vandekerckhove maakte gisteren al bekend dat hij BNP Paribas Fortis verlaat. Dat was een stevige verrassing. Vandekerckhove is de feitelijke nummer drie van de bank en hij was als hoofd van de retail- en private banking activiteiten betrokken bij een reeks belangrijke projecten die BNP Paribas Fortis op weg moeten zetten naar een digitale toekomst. Vanuit zijn mandaat is hij ook bestuurder bij AG Insurance. BNP Paribas Fortis en AG Insurance moeten binnenkort duidelijkheid maken wat er gebeurt met de participatie van 25% die de bank heeft in de verzekeraar. Als BNP Paribas het belang niet aanhoudt is AG Insurance verplicht om dat over te nemen. Dat kan een impact hebben op de distributiestrategie van zowel de verzekeraar als de bank.

Peter Vandekerckhove wordt bij BNP Paribas Fortis opgevolgd door Michel Anseeuw, momenteel hoofd van de retailbank, en Stéphane Vermeire die momenteel de private bank leidt.

Vandekerckhove suggereerde dat hij verkaste naar een kleine buitenlandse bank maar dat is een behoorlijk understatement.  KBL is sedert 2012 in handen van een Quatarees investeringsfonds. De groep is actief in acht Europese landen. In België hebben ze Puilaetco Dewaay overgenomen en in Nederland is de bank eigenaar van de fusievermogensbank InsingerGilissen. Ook in Duitsland en het VK heeft KBL een topvermogensbeheerder in portefeuille met respectievelijk Merck Finck en Brown Shipley

De Quatarezen winden er geen doekjes om en laten duidelijk uitschijnen dat ze KBL willen uitbouwen tot een van de belangrijkste vermogensbanken in Europa. Peter Vandekerckhove kiest duidelijk niet voor een uitloopbaantje bij een kleine buitenlandse bank. Hij stapt in een ambitieus groeiverhaal met allicht veeleisende eigenaars.

Lees het persbericht van KBL hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.