Geen mens meer nodig voor de verkoop van wagens bij Alibaba

Internetgigant Alibaba  gaat Ford, maar blijkbaar ook andere merken,  helpen om elektrische wagens te verkopen in China en daar komt geen mens meer bij te pas. De keuze van de wagen, het boeken van een testperiode en de aankoop zelf gebeuren via een combinatie van een app en een soort nieuw te bouwen futuristische verdeeltorens waar de wagens staan. Die bouw is ondertussen in twee steden bijna afgerond. Onder meer in Shangai opent in januari een verdeeltoren.

Een app, een selfie en wat extra gegevens

Stel, je overweegt de aankoop van een nieuwe wagen en je ziet een tof exemplaar in de straat voorbijrijden. Je neemt een foto van de wagen en die stuur je naar het onlineplatform Taobao, een dochterbedrijf van Alibaba. Daar kan je de opties aanklikken die je graag wil hebben. Je scant een selfie in en je vult een paar extra gegevens in.

Als de wagen beschikbaar is kan je hem ophalen in een van de distributietorens. De koper meldt zich aan via een gezichtsscan.  De scan herkent de wagen die je gekozen hebt en zet die klaar voor je.

Het systeem geraakte bekend naar aanleiding van het nieuws over de samenwerking met Ford maar in het promotiefilmpje zijn ook een reeks andere merken te zien.

U kan verder lezen na het filmpje

Wie een wagen via het systeem kiest mag die drie dagen testen. Je kan ieder model slechts een keer reserveren en je kan maximaal vijf keer per twee maanden een wagen testen. Dat doen ze bij Alibaba uiteraard om misbruik uit te sluiten.

Niet iedereen komt voor deze service in aanmerking. Je moet een bepaald niveau behalen in de Zhima  creditscoring en je moet ook super-member bij Alibaba zelf zijn. Alibaba heeft ondertussen voldoende informatie over de mensen in die database om zonder enig probleem hun betrouwbaarheid te kunnen berekenen.

Alibaba heeft natuurlijk ook een hele goede reden om deze samenwerking te sluiten. Het bereidt via zijn financiële platformen een aantal diensten voor financiering en verzekering voor.

©2017 | Financelab – Corporate Journalism & Copywriting for the financial industry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.