In Be.Connected wijst BNP Paribas Fortis klanten de weg in het digitale universum

Banken zetten maximaal in op digitalisering. Dat levert een wirwar aan kanalen op om een oplossing te vinden voor je vragen. Apps, responsive websites, sociale media en videochat lijken een verwarrende verwevenheid en dat kan inefficiënt zijn. Klanten zoeken een oplossing die digitaal beschikbaar is maar vinden ze niet altijd.

Digitale touchpoints

BNP Paribas Fortis opent vandaag Be.Connected, een kantoor waar klanten van de bank gecoacht worden in hun digitale bankenuniversum. In dit digitale touchpoint, zoals ze het zo mooi noemen, helpen medewerkers van de bank de klanten te gidsen bij al hun vragen over het gebruik van de digitale bankkanalen.

De digitale touchpoints zijn altijd ingeplant in de directe nabijheid van een groot kantoor. Op die manier krijgen de klanten een totaaloplossing. Advies over de digitale applicaties is gekoppeld aan een brede en bereikbare persoonlijke service. Bovendien zullen de nieuwe kantoren een innovatief en digitaal centrum/visitekaartje in het hart van de stad worden.

Digitale paradepaardjes maar toch ook cashautomaten

Uit een bevraging van de bank blijkt dat klanten duidelijk behoefte  hebben aan die extra coaching. Ze krijgen in het digitale touchpoint uitleg over en hulp bij het gebruik van hun smartphone en tablet, informatie over de mogelijkheden die de digitale kanalen van de bank bieden en de toegang tot het Easy Banking Centre via videogesprekken. Voor die videogesprekken is er in een Be.Connected-kantoor een ‘Hi-Room’ (High Interactive)voorzien. Met een druk op een toets activeert de klant meteen een videoverbinding met het Easy Banking Centre. Het hele kantoorconcept is gebruiksvriendelijk en de beschikbare technologie heel intuïtief zodat de klant al snel zichzelf kan behelpen.

De SoMe (Social Media) wall toont in een doorlopende feed de posts op de verschillende Social Media waarop BNP Paribas Fortis aanwezig is.

De bank trekt in deze trendy kantoren niet helemaal de digitale kaart. De cash-automaten zijn prominent aanwezig en  24/7 bereikbaar. De kantoren zelf zijn ononderbroken open van 9.30 uur  tot 18 uur  op weekdagen ,en op zaterdag van  9.30 uur tot 12. uur30.

Klanten kunnen werkruimte boeken

BNP Paribas Fortis rendabiliseert de investering in infrastructuur door een aantal ‘Book & Work’-ruimtes uitgerust met de nieuwste technologie aan de klanten aan te bieden. Via deze website  of in het kantoor zelf kunnen zij vlot een gratis vergaderruimte of werkplek reserveren

Michael Anseeuw“Vandaag worden we allemaal geconfronteerd met een nauwere verweving van de fysische en de digitale wereld. Daarom bouwen we verder op het klassieke model door het persoonlijk contact met de klanten te verrijken met digitale coaching. De bezoekers kunnen hier digitale innovatie concreet beleven”

Michael Anseeuw, General Manager Retail Banking van BNP Paribas Fortis.

Op termijn plant BNP Paribas Fortis nog enkele Be.Connected-kantoren, in de drukste winkelstraten van het land. Telkens als tandem: een groot kantoor, waarin alle expertise wordt aangeboden, makkelijk bereikbaar met de nodige parkeerfaciliteiten aan de rand van het stadscentrum, en een ‘digital touchpoint’ op een commercieel erg drukke plek in het centrum.

©2017 | Financelab – Corporate Journalism & Copywriting for the financial industry

BNPPF Touchpoint2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.