Verrassend nieuw gezicht bij Allianz Belgium

Er zit opnieuw beweging in de directie bij Allianz Belgium. Diederik Moris werd eerder benoemd als head of Underwriting & Policy management non life België. Hij wordt opgevolgd door Peter  Venneman die commercieel directeur wordt en verantwoordelijk is voor de verkoop in België.

De komst van Peter Venneman naar Allianz Belgium is enigszins verrassend.  Venneman bouwde een lange carrière uit bij Centea. Toen KBC zijn tweede bankennet in België afstootte, kwam Centea in handen van Landbouwkrediet. De fusie tussen beide banken, startte door onder de naam Crelan. Venneman was echter geen grote fan van de strategie van topman Voisin. Hij vertrok en werd commercieel directeur bij Generali Belgium. Na amper een paar maanden stapt Venneman daar opnieuw op om naar Allianz Belgium te gaan.

Generali Belgium heeft ondertussen gereageerd en benoemde Dorsan Van Hecke tot Chief Distribution Officer. Van Hecke was eerder Director Life bij Generali Belgium. Hij startte zijn carrière bij Accenture, waar hij tussen 2003 en 2005 actief was als management consultant. Van 2005 tot 2006 werkte hij voor Callataÿ & Wouters (vandaag Sopra Banking Software) als group controller. Vervolgens was hij tot 2008 EMEA regional financial controller voor Citigroup. Sinds 2008 was Dorsan van Hecke actief binnen verschillende managementfuncties bij Delta Lloyd Life: planning & control manager, premium collection manager, corporate strategy officer en head of marketing.

De toekomst van Generali Belgium is onzeker. Topman van Generali Group, Philippe Donnet, klasseerde de Belgische entiteit bij de niet-strategische onderdelen. Dat leidde tot een verkoopsproces, georganiseerd door Deutsche Bank. Die verkoop sleept echter langer aan dan algemeen verwacht. Een van de kandidaat-overnemers zou Allianz zijn. Ook Baloise wordt genoemd als potentiële overnemer.

©2018 | Financelab – Corporate Journalism & Copywriting for the financial industry & retail

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.