ING neemt meerderheidsbelang in betalingsverwerker Payvision

ING maakte vanmorgen bekend dat het een belang van 75% neemt in de betalingsverwerker  Payvision. Dat bedrijf werd in 2002 in Nederland opgericht maar is ondertussen uitgegroeid tot een wereldspeler. Payvision biedt 80 betaalmethodes aan in 150 verschillende valuta. Het platform biedt onder meer Maestro, Visa,  iDEAL, Alipay, JCB en Union Pay aan. Het bedrijf verwerkt meer dan 100 miljoen betalingstransacties per jaar en heeft vestigingen in New York, Londen, Madrid, Toronto, Singapore, Tokio en Hongkong. De betaalspecialist had in 2016 een omzet van 81,2 miljoen euro en een netto-winst van 4,2 miljoen euro. Payvision wordt momenteel gewaardeerd op 360 miljoen euro. Het management van het bedrijf behoudt een minderheidsbelang van 25% en blijft het bedrijf ook verder leiden.

Lees verder na de afbeelding

payvision-map-worldwide-

Betalingsverwerkers zijn een  cruciale schakel in het snel evoluerende betalingslandschap en ING bouwt met deze meerderheidsparticipatie zekerheid in, om verder te kunnen ontwikkelen in het omnikanaalaanbod. Zeker op het vlak van e-commerce is de verwerving van Payvision van strategisch belang. Iedereen wil overal en op ieder moment kunnen betalen via zijn preferente kanaal en met zijn preferente toestel. Vooral de zakelijke klanten van ING krijgen er met Payvision een krachtig aanbod bij.

De transactie moet afgerond zijn in het eerste kwartaal van 2018.

“The payments sector is one of the most dynamic areas of the financial services industry. In order to stay a step ahead, ING has to constantly innovate. We do that by starting up our own ventures and by strategically taking minority or majority stakes. Payvision’s founding team has developed a great business with a proven technology in an area where ING wants to grow. We are confident our customers will strongly benefit from this investment.”

Ralph hamers | CEO ING

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.