Bitcoin in stripvorm…made by Square

Er worden de laatste maanden kranten, websites en boeken volgeschreven over bitcoin. Zeker na de stijle koersstijging heeft iedereen een mening over de zogenaamde cryptocurrency. Betaalspecialist Square publiceert nu echter een erg originele presentatie over het fenomeen, die ook door kinderen kan begrepen worden.

My first bitcoin and the legend of Satoshi Het verhaal is opgebouwd door het team dat ook de app van Square Cash maakt. Ze gebruiken veel kleur en figuurtjes en voorwerpen die zo lijken weggelopen uit een stripalbum. Het verhaaltje gaat overigens niet enkel over bitcoin maar ook over de vermoedelijke stichter Satoshi Nakamoto. Eigenlijk weet geen mens wie hij of zij eigenlijk is of zijn. Een belangrijk gedeelte van alle bitcoins in de wereld staat al sedert de start van de virtuele munt op een rekening met die naam. De rekening blijft echter onaangeroerd.

De striptekenaars hebben het in het verhaaltje ook kort over blockchain. Ze noemen het revolutionaire beheerssysteem ietwat eenvoudig een database. Overigens doet het team van Square deze inspanning niet geheel onbaatzuchtig. De laatste stap in het verhaal is namelijk een oproep om bitcoins te kopen via de app van square.

©2018 | Financelab – Corporate Journalism & Copywriting for the financial industry & retail

bitcoinSquare

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.