Allianz gooit zich met Prime in de betaalmarkt

De betaalmarkt is superhot maar als een verzekeraar zich daar gaat positioneren is dat opmerkelijk. Dat is net wat Allianz Partners momenteel doet. Samen met Visa en Wirecard hebben ze een nieuw mobiel betalingssysteem opgestart. De klanten van Allianz Prime kunnen niet alleen wereldwijd mobiel betalen, ze krijgen er ook een uitgebreid loyaltysysteem en een betalingsanalyse bovenop.

Allianz Prime is in feite een app, gekoppeld aan een virtuele Visakaart, uitgegeven door Wirecard. De app kan je volledig digitaal en in minder dan 10 minuten activeren op je smartphone. Het systeem laat toe om een slimme analyse te maken van je aankoopgedrag. Alle betalingen, online of in-store, worden meteen opgeslagen en geanalyseerd. Wie de app activeert krijgt een virtuele Visakaart die je vanop eender welke bankrekening kan provisioneren.

Allianz Prime beschikt over een hoogtechnologische beveiliging die ontwikkeld is door Visa. Daardoor moet er geen gevoelige betaalkaartinformatie meer uitgewisseld worden tijdens de transacties. Het systeem is dus stevig beveiligd. Gebruikers zijn ook verzekerd tegen fraude, beschadigde online aankopen en verlies van de goederen door Allianz Partners Digital Payments Protection. Allianz Prime wordt momenteel getest in Italië maar kan daarna snel en wereldwijd worden uitgerold.

©2018 | Financelab – Corporate Journalism & Copywriting for the financial industry & retail

AllianzPrimescreen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.