Spring naar inhoud

AG Insurance richt een brand room in

Met een marktaandeel van 21,7% is AG Insurance de absolute marktleider in België. Dat imponerend cijfer reflecteerde echter niet meteen in de bekendheid van het merk. Daarom pakte de verzekeraar vorig jaar uit met twee merkversterkende campagnes. In de eerste campagne zagen we twee verliefde beren het ruime sop intrekken op een zeiljacht. In de tweede campagne trok een ruig geklede struisvogel er met een motor op uit, op zoek naar wat meer pigment in zijn leven.

“De campagnes hebben een dubbel doel”, zegt perswoordvoerder  van AG Insurance Gerrit Feyaerts. “We willen de bekendheid van het merk opkrikken maar we willen ook het imago duidelijker definiëren.” De eerste cijfers tonen volgens Feyaerts alvast aan dat de bekendheid van de verzekeraar stevig is opgekrikt. Daarom zal AG Insurance de imagocampagne ook doortrekken. “We gaan door in het zelfde thema maar het is mogelijk dat we in de tweede fase wat concreter worden”, zegt Gerrit Feyaerts.

AG Insurance is een merk voor en door mensen. We zijn er op ieder moment en op alle manieren voor al onze klanten. We vullen de baseline Supporters of your life ook concreet in. Het donkerblauwe in het merk staat voor standvastigheid en stevigheid. Het groene is symbool voor de frisse wind, het gedurfde.

Mireille Weekers | Brand Activation Marketeer AG Insurance

Lees verder na het filmpje

Naast de imagocampagnes installeerde AG Insurance een eigen brand room. “In de brand room tonen we het merk in een 360 graden benadering”, zegt Brand Activation Marketeer Mireille Sweekers. “De kern is de imagocampagne. We leggen uit waarom en hoe we die we die hebben opgebouwd. We geven ook aandacht aan de branding op onze gebouwen, onze perswerking, de solidarity, de  tone of voice die we gebruiken, de employer branding waar we AG Insurance als werkgever neerzetten, uiteraard de cijfers, de  social media, AG als sponsor, de customer journey en de merkarchitectuur.”

De brand room is hoofdzakelijk bedoeld voor de eigen medewerkers van AG Insurance maar er zullen ook een aantal persmomenten  plaats vinden. Het is de bedoeling dat het initiatief blijft maar uiteraard zal de inhoud regelmatig wijzigen.

Beluister het volledige interview met Mireille Weekers en Gerrit Feyaerts

©2018 | Financelab – Corporate Journalism & Copywriting for the financial industry & retail

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: