Spring naar inhoud

Qover ontwikkelt polis onbetaalde huurgelden voor Immoweb

Het gaat erg hard voor de Belgische insurtech Qover. De startup kwam eerder bescheiden naar de markt met een zogenaamde GAP-insurance. GAP Is de afkorting van Guaranteed Auto Protection. De polis vergoedt het verschil tussen de waarborg in omnium en de nieuwwaarde van de wagen bij een totaalverlies. GAP is een trendy concept in het VK maar bij ons is de waarborg veel minder bekend. Qover heeft echter ambitieuze plannen in het segment auto. Naast een hele reeks creatieve deelwaarborgen wil de maatschappij ook een volledige aansprakelijkheids- en omniumdekking aanbieden.

QoverMotor

Kort na de commerciële start van de maatschappij kwam de maaltijdleverancier Deliveroo onder vuur omdat de fietskoeriers niet langer akkoord waren met de arbeidsvoorwaarden. Ze kregen een bijkomende ongevallenverzekering als compensatie en die werd opgetuigd door Qover.

Toyota GAP

Toyota kondigde vorige maand aan dat het de GAP-waarborg van Qover gaat promoten via het dealernetwerk. Toyota GAP toont meteen de sterke en de innoverende kracht van Qover aan. De maatschappij is in feite geen volledige verzekeraar omdat ze de afdekking van de risico’s niet zelf organiseren. Dat gebeurt grotendeels via Lloyds of London maar ook via de herverzekeraar Munich Re. Ook het andere einde van de operationele ketting, met name de distributie, besteedt Qover uit aan de bestaande klassieke makelaars of aan grote distributiepartners zoals de autoproducenten. Qover kan heet snel een private label installeren door een API in te pluggen bij de partner. API’s zijn interfaces waardoor computerprogramma’s met mekaar kunnen communiceren. De intelligentie en complexiteit van het contractbeheer zit bij Qover. De API vertaalt die complexiteit in een eenvoudige toepassing voor de distributiepartner . De installatie ervan kan op zeer korte tijd gebeuren.

ValueChainTraditionalNew

Immoweb profileert zich in de verzekeringsmarkt

Deze week kwam Immoweb plots met redelijk spectaculair nieuws.L’Echo meldt dat de zoekertjessite zelf een verzekering gaat aanbieden die de kosten vergoedt van onbetaalde huurgelden voor privépanden. De polis wordt ontwikkeld met Qover. De premie voor de waarborg is afhankelijk van de regio waar het pand ligt en van de gekozen formule. Hij varieert tussen 2% en 7% van de huurprijs.

De periode voor vergoeding is minimaal 6 maanden en maximaal 18 maanden. Er is een optie voor de herstelling van materiële schade. De polis kan gekoppeld worden aan een waarborg rechtsbijstand van DAS.

Eigenaars die geïnteresseerd zijn kunnen online een simulatie maken en eventueel de polis afsluiten en afrekenen. Immoweb denkt ook aan de ontwikkeling van een eigen hypotheeklening.

©2018 | Financelab – Corporate Journalism & Copywriting for the financial industry & retail

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: