“Ja van Fintro” zet in op menselijk en sociaal bewogen imago van het agentennetwerk

In een periode waarin de klant bewuster zelf kiest met wie hij of zij zaken doet, is het imago van een bedrijf cruciaal. In de financiële sector werd dat lang verwaarloosd omdat de positie van de tussenpersoon belangrijker was. Die positie zal alleszins van inhoud veranderen en veel meer op service, diepgang en meerwaarde gericht worden. Het gevolg is dat banken en verzekeraars de denkoefening over hun imago hebben opgepakt en de resultaten daarvan vertalen in brede mediacampagnes.

Een menselijke en sociaal bewogen bank

Fintro start “Ja van Fintro” op. De naam van die campagne hint duidelijk op het positieve en als we naar de inhoud kijken positioneert de bank zich als een menselijke en sociaal bewogen maatschappij.

De campagne geeft Fintro een uniek gezicht en versterkt haar positionering als echte mensenbank die voor verbinding en zuurstof zorgt. Met deze nieuwe campagne geven we Fintro een gezicht en de Fintro-bankagent, een stem. Bovendien wordt het voor toekomstige klanten eenvoudiger om voor Fintro te kiezen: ze hebben al een duidelijker beeld van ons en onze manier van werken.  De campagne van Fintro speelt duidelijk op emotie en het relationele. Er komen bewust geen cijfers in.

Head Marketing, Communications and Training bij Fintro Ann Moenaert

 JA van Fintro is een campagne die een reeks initiatieven in de kijker zet die mensen zuurstof geven. Dat kan heel divers zijn. We zien onder meer een kinderdagverblijf waar ouders een verse maaltijd kunnen eten of mee naar huis nemen, een kinesitherapeut die mensen met een handicap laat sporten maar ook het ondertussen bekende Boeren en Buren waar mensen eerlijk voedsel direct van de producent kunnen kopen. Alle projecten werden mogelijk gemaakt door het agentennetwerk van Fintro.

Lees verder na het filmpje

De hoofdrol in “Ja van Fintro” wordt ingevuld door mensen, particulieren en verenigingen, die een meerwaardeproject hebben uitgebouwd en op hun eigen manier het verschil maken in hun omgeving.  Een testpubliek erkende deze aanpak als ‘een duidelijke uitnodiging om in gesprek te gaan met de Fintro-agent.’

Head Marketing, Communications and Training bij Fintro Ann Moenaert

De campagne loopt vanaf 19 maart tot 15 april op de meeste Vlaamse en Waalse tv-zenders. Er is een spot van 30 seconden en 3 varianten van 10 seconden. De filmpjes worden ook gepost op Youtube en de campagne wordt ondersteund op Twitter, facebook en Linkedin. De ganse campagne is ook uitgebouwd op de website www.JavanFintro.be

Fintro kondigt nu al aan dat er in de loop van het jaar nog een aantal verhalen bijkomen. De campagne wordt dus over een langere periode doorgetrokken.

Bekijk hier het filmpje over JavanFintro en het agentennetwerk van de bank

©2018 | Financelab – Corporate Journalism & Copywriting for the financial industry & retail

Een gedachte over ““Ja van Fintro” zet in op menselijk en sociaal bewogen imago van het agentennetwerk

  1. Pingback: Recordpoging phishing : ING en de laatste adem van haar 2e kantorennet | geef je geld meer waarde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.