Chatbot Pengo regelt betalingen onder vrienden

Het is een bekend ritueel: je maakt plannen met vrienden en iemand rekent af voor de ganse groep. Het splitten van die betaling en vooral je geld op tijd terug krijgen is vaak een klus. Je rekeningnummer rondsturen met de vraag om de betaling niet te lang te laten aanslepen is meestal niet de meest efficiënte oplossing.

Belfius doet het via chatbot Pengo

Belfius startte vorige maand met een totaal nieuwe service waarmee particulieren elkaar betalingsverzoeken kunnen sturen via socialmessagingplatformen zoals Facebook Messenger of WhatsApp. Pengo is geen app, maar een chatbot die ontwikkeld werd door The Studio, de Belfius-dochter die zich toelegt op digitale innovatie.

Pengo maakt de rekeningsplit makkelijker voor de betalingsverzoeker én de betalers. De bot onthoudt rekeningnummers waardoor je enkel nog het bedrag en een woordje uitleg op een overzichtskaartje moet inkleven. De verzoeker stuurt het kaartje als betalingsverzoek naar zijn vrienden. Een verzoek maken kan enkel in Facebook Messenger, ontvangen kan echter ook via Whatsapp, sms, email of elke andere plaats waar je een link kan delen.

80% afgerekend binnen een kwartier

De tijd die het je vrienden kost om terug te betalen, wordt ook effectief aangepakt. Liefst 80% van de betaalverzoeken wordt binnen het kwartier afgerekend. Dat heeft allicht te maken met de eenvoud en de overzichtelijkheid van het kaartje dat je naar je vertrouwde bankomgeving stuurt om de betaling in alle veiligheid af te handelen. Je hoeft ook niet langer je banking-app te openen om bij te houden wie al betaald heeft. Met Pengo raadpleeg je simpel een overzicht van je betalingen en verzoeken, met de mogelijkheid om snel een reminder te sturen indien nodig.

12.000 gebruikers

Anderhalve maand na start hebben al meer dan 12.000 Belgen gebruik gemaakt van Pengo. Dat gebeurt vooral bij restaurantbezoeken, pizzabestellingen, Netflix-abonnementen en het voorschieten van broodjes. De bot  is vanuit Facebook Messenger rechtstreeks toegankelijk voor alle gebruikers met een Belgische zichtrekening, of ze nu klant zijn bij Belfius of niet. Voor de Belfius-klanten is Pengo beschikbaar in de Belfius Mobile app.

©2018 | Financelab – Corporate Journalism & Copywriting for the financial industry & retail

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.