Spring naar inhoud

BMW start gebruikersformule Access by BMW. Cars as a Service is uitdaging voor banken en verzekeraars

Een of meerdere eigen wagens bezitten lijkt een versleten concept te worden. Wagendelen is flink in opmars maar zelfs wie niet in een deelformule stapt zal in de zeer nabije toekomst de nieuwe gebruikersformules van de automerken overwegen. Gewoon, omdat ze veel comfort en voordelen bieden. Snel of tijdelijk van wagen wisselen bijvoorbeeld, lijkt de consument echt wel aan te spreken. Je moet ook geen stevige investering in je vehikel meer doen. Voor de bank- en de verzekeringssector is het nieuwe fenomeen een uitdaging. Leningen voor de aankoop van een wagen zijn bij de gebruikersformules niet langer nodig. Ook de verzekeringssector moet zich zorgen maken. Het voordelenpakket in de gebruikersformules omvat bijna altijd ook de verzekering. De gebruikerscontracten zijn maximaal digitaal georganiseerd en dat is een kans voor de grote technologiespelers om zich in de verzekeringsindustrie te positioneren.

Acces by BMW in testfase in Nashville

Porsche, Audi en Cadillac hebben al gebruikersformules op de markt en bij BMW lieten eerder verstaan dat ze werken aan een aanbod. Dat wordt nu zeer concreet. Het Duitse automerk kondigt aan dat het een maandelijkse abonnementsformule test in Nashville in de VS. Met Access by BMW betalen BMW-rijders een forfaitaire som en ze kunnen dan kiezen uit een korf topwagens. De goedkoopste gebruikersformule kost een fikse 2000 dollar per maand en daarvoor mag je kiezen uit de X5 SUV, de 4 Series, en de 5 Series sedan. Je kan ook opteren voor de hybride modellen van die wagentypes. De duurste formule kost 3700 dollar en dan mag je kiezen tussen de M4, de M5, of de M6 convertibles maar ook voor de X5M en de X6M SUVs. In het abonnement zit ook de verzekering, het onderhoud en assistentie op de weg.

BMW verwent de klanten die instappen in het abonnement. Ze krijgen de wagen volgetankt toegeleverd op de tijd en plaats die ze verkiezen. Alle persoonlijke instellingen zijn al voorgeprogrammeerd. Gebruikers kunnen ook van model wisselen zo vaak ze willen. De formule van BMW is volledig app-gestuurd.

Care by Volvo voor de nieuwe XC40

Volvo verraste vorig jaar met haar Cars as a Service aanbod voor de nieuwe XC40. Care by Volvo mikt niet meer op de aankoop van het innovatieve karretje, het promoot enkel het gebruik ervan, maar dan wel met heel veel bijkomende diensten. Wie instapt in het systeem  van Care by Volvo betaalt iedere maand een vast bedrag en daar zitten alle kosten die rechtstreeks gelinkt zijn aan het gebruik van de wagen, inbegrepen. Onder meer het onderhoud, herstellingen, verzekering, belastingen en taksen en zelfs het wassen van de wagen. Enkel de brandstof is ten laste van de bestuurder.

Met de slimme sleuteltechnologie kan je je aankopen laten leveren op de plaats waar je wagen geparkeerd staat.

Volvo speelt ook in op de trend om wagens te delen. Je kan de kost van de wagen deels afwentelen door hem te delen met vrienden of familie. Veel wagens staan meer stil dan ze rijden. Op deze manier optimaliseert Volvo die tijd. Het combineert dat intensere gebruik met het voordeel dat gebruikers na twee jaar hun wagen kunnen inwisselen voor een nieuw model. Inwisselen kan overigens ook tijdelijk. Wie gedurende een beperkte periode een ander type van wagen nodig heeft, kan zijn voertuig omruilen.

©2018 | Financelab – Corporate Journalism & Copywriting for the financial industry & retail | Call +32 493 688 997

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: