BNP Paribas Fortis neemt belang in digital family office PaxFamilia

BNP Paribas Fortis neemt een participatie in de fintech Guisquare, dat is het bedrijf achter PaxFamilia, een volledig nieuwe digitale tool voor persoonlijk en familiaal vermogensbeheer . De bank zal zich ook actief bezig houden met de toekomstige commercialisering van PaxFamilia bij de klanten van BNP Paribas Fortis Private Banking & Wealth Management. Ook de rechtstreekse commercialisering van PaxFamilia bij andere professionele en particuliere klanten in België en in het buitenland blijft mogelijk.

Het belang van BNP Paribas Fortis  in GuiSquare is iets hoger dan 25 procent. Dankzij het partnership krijgen de oprichters voldoende financiële middelen binnen om de verdere ontwikkeling van het platform mogelijk te maken. Ze behouden tegelijkertijd hun zelfstandigheid. De huidige directie  blijft ook op post.

Digital Family Office

PaxFamilia werd in 2017 opgericht door Guillaume Desclée, Guillaume de Monie en Gaëtane Meurant. De digital family office stelt een aantal eenvoudige hulptools ter beschikking voor het beheer, de opvolging en de overdracht van vermogen. Gebruikers beginnen met hun stamboom in detail uit te tekenen. Daarna wordt het vermogen ingebracht en gerubriceerd. De evolutie van het roerend als het onroerend vermogen van een persoon en zijn familie wordt duidelijk weergegeven en gedocumenteerd. PaxFamilia bevat ook een inventaris van de schenkingen, een successiesimulator en een elektronische kluis. Daarin kunnen documenten op een veilige en vertrouwelijke manier worden opgeslagen, geraadpleegd en gedeeld. PaxFamilia maakt gebruik van API’s die toelaten om andere diensten en bijkomende informatie toe te voegen.

PaxFamiliaScreen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.