Ageas en Maybank zouden beursnotering voor verzekeringsdochter Etiqa overwegen.

Maybank (voluit Malayan Banking Bhd), de grootste bank van Maleisië, zou van plan zijn om haar verzekeringsdochters Etiqa General Takaful Berhad en Etiqa Life Insurance Berhad naar de beurs te brengen. De participatie zit momenteel in de holding Maybank Ageas Holdings Bhd. Maybank heeft 69% van de aandelen en de Belgische verzekeringsholding Ageas heeft de andere 31% in handen.  De aandeelhouders zouden de verhouding van die participatie ongewijzigd laten maar ze gaan hun rechten direct onderbrengen in de verzekeringsmaatschappijen zelf. Er zou geen bijkomend kapitaal worden opgehaald.

Etiqa is actief in Maleisië, Singapore, de Filipijnen en Indonesië. De waarde van Etiqa wordt geschat op meer dan 1 miljard dollar.

Het nieuws is afkomstig van Reuters waar men er aan toevoegde dat zowel Maybank als Ageas geen verdere commentaar wilden geven.  “We reageren nooit op geruchten in de markt”, zei persverantwoordelijke Michaël Vandenbergen aan Financelab. “Zoals we dat ook doen in andere landen waar we aanwezig zijn, bespreken en evalueren we samen met onze partners op regelmatige basis de samenwerking/activiteiten van de entiteiten.”

Huidig CEO van AG Insurance Hans De Cuyper was van 2007 tot 2011 Chief Financial Officer van Etiqa Insurance & Takaful. Van 2011 tot 2013, was hij lid van het Executive Committee van Maybank en Chief Executive Officer van Etiqa.

Azië is een van de belangrijkste groeimarkten voor Ageas en de samenwerking met Maybank is strategisch cruciaal. Een eventuele beursnotering kan de financiële waardering van de aandeelhouders ophogen maar Maybank is ook een erg ambitieuze bank met een goed doordachte strategie. Ageas kan mee surfen op het succes van de bank wat op termijn het commerciële succes voor Ageas impliciet mee ondersteunt.

Maybank wil belangrijkste digitale bank worden

Maybank gaat onder meer stevig inzetten op online banking. De bank wil dit jaar 6,4 miljard online transacties registreren en het heeft daarvoor de website Maybank2u volledig nieuw gepimpt. De site wordt morgen opengesteld voor het publiek. In 2017 registreerde Maybank nog 4,27 miljard online transacties.

With the advent of mobile banking and the increasing use of smartphone coupled with growing internet penetration, the growth in online transactions had accelerated, recording a 49% increase in 2017.

Maybank’s Group Head, Community Financial Services, Datuk Lim Hong Tat

Volgens Datuk Lim gebeurden 99,6% van de betalingsverrichtingen van consumenten in 2017 online. De nieuwe website laat toe om ook heel wat andere verrichtingen online te doen. De site biedt een volledig herwerkte klantenervaring en is vooral veel eenvoudiger opgevat.

Group Chief Strategy Officer Michael Foong wil dat Maybank tegen 2020 uitgroeit tot de belangrijkste digitale bank van de regio. De klanten van de bank hebben ruim de kans gekregen om hun opmerkingen te geven over de nieuwe website.  Er werd extra aandacht besteed aan de veiligheid van de site. Er is ook opvallend veel aandacht voor transparantie. Voor een aantal specifieke transacties krijgen de klanten een duidelijk overzicht van de kosten en van de tijd die nodig is om een transactie uit te voeren.

Ze kunnen ook de look&feel van de site aanpassen aan hun persoonlijke smaak. Ieder klant beschikt over een 360° dashboard waar al de rekeningen en beleggingen op 1 scherm zichtbaar zijn.  De site heeft ook een tracker die je betaalgedrag analyseert en trends aangeeft.

Tijdens de uitrol zal de oude website nog enkele maanden actief blijven. Ze willen bij Maybank de klanten niet forceren om snel over te schakelen.

FINANCELAB | Content Marketing – Corporate Journalism  – Copywriting for the financial industry   Call +32 493 688 997

Banner Online Crisiscomm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.