Postmates geeft lokale handelaars een boost

Als het van koeriersbedrijf Postmates afhangt, worden fysieke winkels in de stad, het kloppende hart van de retail. Postmates is gespecialiseerd in hoogkwalitatieve en stipte levering van gerechten of spulletjes die mensen bestellen bij lokale handelaars. Maar de koerierdienst heeft ook de grote jongens als klant. Walmart bijvoorbeeld.

In feite is de term koerierdienst niet echt toepasselijk. Postmates is een hoogtechnologisch bedrijf dat klanten en retailers verbindt op ieder moment en op elke locatie. “Plugging merchants into smart algorithms that connect storefronts to new customers”, noemen ze dat bij Postmates.

De website van Postmates toont de klant welke winkels op da moment open zijn en welke promoties er eventueel lopen. Je kan online bestellen en aangeven wat je waar wil hebben. Postmates is via een API verbonden met al zijn retailers en de koeriers hebben een app waarmee ze zich kunnen af- en aanmelden. De app vertelt hen ook waar en wat ze moeten ophalen en afleveren.

Postmates werkt ondertussen samen met meer dan 25.000 handelaars in 250 steden in de VS en Mexico. Ze hebben meer dan 150.000 koeriers en die doen 3.000.000 leveringen per maand. De omzet van het bedrijf, via hun netwerk van retailers en restaurants, bedroeg 6,6 miljard dollar in 2017.

Buying local, supporting our neighborhoods, shaping the future of the workforce, and positively impacting people’s lives. We get it.

Partners van Postmates groeien sneller dan concurrentie

Het bedrijf heeft berekend dat hun klanten in 2017 een groei hadden die 3,7 keer hoger ligt dan de concurrentie die niet via Postmates werkt. Dat komt omdat ze meer klanten bereiken en ook omdat die klanten gemiddeld meer uitgeven. De handelaars kunnen hun stockbeheer ook veel nauwkeuriger doen op basis van analyse van Postmates.

 “…Postmates adds to our growth by adding additional customers….and adding a significant percentage to our daily revenue…This not only sometimes more than doubles revenue for a week, it adds jobs”

Danny Trejo, eigenaar van Trejo’s Tacos in Los Angeles

Koeriers zijn sleutel voor succes

Postmates heeft een potentieel van 35.000.000 klanten in de VS. In tegenstelling tot wat je bij vergelijkbare platformen vaak ziet gaan, ze erg secuur om met hun koeriers. Die hebben vorig jaar allemaal samen 217 miljoen dollar verdiend. Dat is 18,32 dollar gemiddeld per uur dat ze beschikbaar waren. Volgens Postmates liggen de vergoedingen 153% boven het minimumloon in de VS.

Slimme marketing, zelfsturende wagens en robots

Uiteraard heeft Postmates een hippe maar ook slimme marketingstrategie. Ze spelen bijvoorbeeld in op de veggietrend en organiseren cerealdays. Dat levert aardig wat goodwill op en het geeft het bedrijf een duurzaam en maatschappelijk bekommerd imago. Handelaars die stoppen met wapenverkoop geven ze extra aandacht. Op speciale dagen zoals Valentijn krijgen de bezoekers van de site een reeks toffe acties aangeboden.

Uiteraard zijn ze erg actief op de sociale media. Vooral de Twitteraccount is bijzonder aanwezig met grappige tweets, voortdurende interactie en toffe wedstrijden.

Postmates gaat ook op zoek naar nieuwe opportuniteiten. Het werkt met Ford aan een programma voor levering met zelfsturende wagens. Ford startte dat programma oorspronkelijk op met Domino’s Pizza maar werkt ondertussen ook samen met taxibedrijf Lyft en Postmates .

“Like us, Postmates is on a mission to help people unlock the best of their cities,” Sherif Marakby, Ford’s vice president autonomous vehicles and electrification

Naast zelfrijdende wagens zet Postmates ook robots in. Bij de start van het erg populaire TV-programma Top Chef konden klanten van de koerier gerechten bestellen bij de restaurants die ooit betrokken waren bij het programma. Die maaltijden werden met 20% korting aan huis geleverd door een robot en dat leverde nogal wat persaandacht en publiciteit op.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.