Google Pay nu ook beschikbaar als webapplicatie voor desktops

Gerardo Capiel, Product Management Director Consumer Payments bij Google, postte een blog waarin hij aankondigt dat Google Pay, voortaan ook beschikbaar is voor transacties op websites, ongeacht het toestel dat je gebruikt om te surfen. Dat kan dus ook een desktop of een iPhone zijn. Tot nu toe was Google Pay enkel mogelijk op mobiele toestellen.

Google Pay werkt zowel via Chrome, Safari als Firefox.  Wie online shopt via een van die browsers  krijgt de optie om te betalen met Google Pay automatisch aangeboden als je uitcheckt. Transacties met Google Pay via Chrome bieden een aantal voordelen. De eigen browser van Google vult automatisch alle data voor facturatie, transport en betaling in waardoor een aankoop veel sneller kan gebeuren.

Als je een betaalkaart aan Google Pay koppelt in Pixelbook, kan je die later op eender welk ander toestel, ook op iPhone, gebruiken voor online aankopen. Google Pixelbook is de eerste laptop met Google Assistant in de software. Assistant ondersteunt ook aantekeningen met de Pixelbook Pen, de stylus die bij de laptop hoort. Bij het omcirkelen van een afbeelding of woord zoekt Assistant naar relevante links. In de software zit bovendien een functie om de hotspot van een Pixel-telefoon aan te zetten als hij geen wifi-verbinding heeft.

Lees verder na de afbeelding

GPay Checkout

Wie zijn bankkaart vervangt omdat ze de vervaldag bereikt heeft of omdat ze gestolen werd, moet de nieuwe kaart niet meer zelf inbrengen in de app. Dat gebeurt automatisch op het moment dat de kaart wordt aangemaakt.

Eerder kondigde Google ook al de nieuwe mobiele app aan waarmee iedereen, onafhankelijk van welk platform, betaalkaart of betaalmethode ze gebruiken, via Google Pay kan werken. In de VS is het gebruik van de app gekoppeld aan een getrouwheidsprogramma. Allicht zal dat later in meerdere continenten worden uitgerold.

FINANCELAB | Content Marketing – Corporate Journalism  – Copywriting for the financial industry   Call +32 493 688 997

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.