Koen Vanderhoydonk gaat B2B fintech blanco uitbouwen in de Benelux

blanco, met kleine b, is een slim technologiebedrijf dat het operationele en controlerende werk uit handen van haar klanten wil halen. Die klanten zijn vooral vermogensbeheerders en banken. blanco heeft onder meer een volledig geautomatiseerde KYC-tool en een beleggingsplatform voor vermogensopbouw op basis van robo-wealth technology gebouwd. Het bedrijfje werd pas in 2015 opgericht door Joost Walgemoed, Dennis Overbeeke en Bernadette Wijnings. In de Raad van Advies zitten stevige namen, met onder meer medeoprichter van BinckBank Kalo Bagijn, voormalig BlackRock executive Leen Meijaard en voormalig CEO SNS Securities Willem Meijer.

De fintech haalde onlangs 2 miljoen euro op voor de verdere uitrol in de Benelux. Dat geld komt van investeerders Volta Ventures en KBC Start it Fund. Koen Vanderhoydonk werd aangetrokken als CEO Belux en moet die uitrol waar gaan maken. Hij heeft 15 jaar ervaring in de ontwikkeling van business-to-business financials. Koen werkte eerder voor Euroclear waar hij onder andere hoofd accountmanagement was in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Oost-Europa en ook hoofd internationale marketing. Koen Vanderhoydonk heeft een belangrijke rol gespeeld in de digitale transformatie en de innovatieve agenda van Euroclear. Hij was eerder general manager voor BinckBank Professional Services in België. Met The Financial Think Tank heeft Koen een internationale reputatie als fintech en regtech influencer op social media.

FINANCELAB | Content Marketing – Corporate Journalism  – Copywriting for the financial industry   Call +32 493 688 997

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.