ABN AMRO zoekt toptalent via gaming

Knappe koppen aantrekken wordt een cruciale opgave voor veel banken en verzekeraars. Dat toptalent beschouwt de klassieke maatschappijen vaak nog als saai, kleurloos en karakterloos. En dus kiezen ze liever voor trendy startups waar ze hun creativiteit in uitdagende projecten kunnen investeren.

ABN AMRO probeert dat op een opvallende manier te counteren. De bank startte vorige week The Lockdown, een digitale escape room in Augmented Reality. De technologie van The Lockdown zorgt ervoor dat je huiskamer effectief een escape room lijkt. Spelers worden naar 2028 getransporteerd en krijgen de uitdaging om een wereldwijde financiële crisis te stoppen.  Crypto’s zijn de enige geldige valuta maar een hacker zorgt er voor dat miljoenen mensen niet meer bij hun geld kunnen komen. Om die hack te stoppen kan je verschillende oplossingen bedenken die variëren in moeilijkheidsgraad. Voor het meest complexe pad  moet je een stevige kennis van blockchain en cybersecurity bezitten. Het spel werd op een spectaculaire manier voorgesteld tijdens technologieconferentie The Next Web (TNW). Tijdens een aankondiging van oprichter Boris Veldhuijzen van Zanten gingen alle lichten uit en richtte de hacker zich via grote schermen tot het publiek. Veldhuijzen Van Zanten is zelf erg enthousiast over de app en noemde het een fantastisch digitaal avontuur.

ABN AMRO wil met de app eerste een community opbouwen. In een volgende fase zal de bank de game gebruiken om talent aan te trekken. Escape rooms worden tegenwoordig wel meer ingezet voor de werving van personeel. ABN AMRO gebruikte zelf al Unigma, een digitale escape room waarmee kandidaten psychologisch kunnen getest worden.

The Lockdown is gratis beschikbaar op Google Play en App Store

FINANCELAB | Content Marketing – Corporate Journalism  – Copywriting for the financial industry   Call +32 493 688 997

bannerFrankPeters

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.