Aantal gebruikers van itsme® boomt, app wil ook in Luxemburg scoren

De leestijd van dit artikel bedraagt ongeveer 4 minuten

De Belgische identiteitsapp itsme® klokt een jaar na de lancering af op 350.000 actieve gebruikers. Zij gebruiken de app gemiddeld 4 keer per maand wat meer dan 1,2 miljoen transacties oplevert.  Iedere maand stijgt het aantal gebruikers met ongeveer 40.000 mensen. itsme® startte exact een jaar geleden op 30 mei 2017. De app vervangt kaartlezers en online wachtwoorden. Via  itsme® kan je inloggen op websites en apps en veilig digitale transacties goedkeuren.

Grote spelers zoals Randstad, Doccle, ClearMedia, Proximus EnCo en Bolero haakten snel in. In het najaar van 2017 steeg het gebruik gevoelig door de lancering van de 1ste itsme® toepassingen binnen de bancaire & telco sector bij ING, Belfius, BNP Paribas Fortis, Fintro, Hello Bank!, KBC/CBC en Proximus. Midden januari 2018 volgde dan de erkenning door de Belgische overheid en de activatie op CSAM met een resem interessante toepassingen voor de burger.

Tegen het voorjaar 2019 zal de bancaire sector zich quasi volledig aansluiten bij itsme®. Onder meer  Argenta, Axa Bank, Bank van Breda, Bank Nagelmackers en Beobank bpost bank, CPH, Crelan, Deutsche Bank, Europabank en VDK Bank hebben hun aansluiting bevestigd. Een aantal onder hen wil nog dit jaar live gaan met itsme®.

Sinds begin mei is AXA Insurances, als 1ste verzekeringsmaatschappij live met itsme®. Ook DVV Verzekeringen en NN zullen instappen.

De Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat startte onlangs het online vastgoed platform Biddit (www.biddit.be) met itsme®. Verder willen immobiliënspelers CIB Vlaanderen en Vastgoedloket nog voor de zomer de integratie van itsme® afronden.

Europese marktleiders op het gebied van online authenticatie en digitale ondertekening als Signicat en CM Telecom zorgen ervoor dat itsme® nu ook beschikbaar is voor Belgische klanten op internationale platformen én bij buitenlandse bedrijven.

Andere innovatieve toepassingen vinden we terug in de wereld van telefonische klantenservice (IPG) en aangetekende zendingen (Connect Solutions). Binnen deze sectoren biedt itsme® de mogelijkheid om de klantenervaring op een heel nieuw niveau te tillen. Denken we maar aan de volledige digitale afhandeling van contractaanpassingen of het ontvangen van digitale aangetekende zendingen.

Digitale toegang tot overheidsdiensten 

Door de activatie van itsme® op CSAM, de toegangspoort tot de online diensten van de overheid, is het mogelijk geworden om mobiel aan te melden op tal van overheidstoepassingen zoals MyPension, Student@Work en MyMinfin. De openstelling van Tax-on-web op 2 mei zorgde meteen voor een boost van 60% meer nieuwe itsme®-accounts in de afgelopen maand!

“De snelle groei van itsme ® voor online overheidstoepassingen toont aan dat de inspanning van de overheid om de toegangsdrempel te verlagen wordt geapprecieerd én ook dat Belgische burgers zeker niet afkerig staan tegenover meer digitale interactie met de overheid” , zegt Alexander De Croo, Vicepremier en minister van Digitale Agenda, Telecom en Post.

Gezondheidssector springt mee op de kar

Recent kwamen er ook heel wat interessante toepassingen binnen de gezondheidssector.  Zo is op federaal vlak het platform “Mijn Gezondheid” van start gegaan en op regionaal vlak, de gezondheidsnetwerken “Brussels Gezondheidsnetwerk”, “Réseau Santé Wallon”, “Patient Health Viewer” (binnenkort). Ook binnen de mutualiteiten is itsme® aan een serieuze opmars bezig: Omnimut is – als eerste van alle Onafhankelijke Mutualiteiten – met de toepassing live sinds begin mei. Dankzij al deze nieuwe toepassingen werden er vandaag al meer dan 1 miljoen logins met itsme® geregistreerd op websites van de overheid.  Vergeleken met april 2017, worden er vandaag al 40% meer online authenticaties geregistreerd op de websites van de overheid. Een duidelijk teken dat de verdere digitalisering van de maatschappij in België in sneltempo vooruitgaat.

Internationale ambities: itsme® steekt de grens over naar Luxemburg

itsme ® heeft een mooie start genomen in België maar CEO van Belgian Mobile ID   Kris De Ryck ziet ook potentieel in het buitenland. Belgian Mobile ID sloot een strategisch partnership met LuxTrust om itsme ® te positioneren op de Luxemburgse markt.

Dankzij dit strategisch partnership kunnen we werk maken van een unieke digitale identiteit voor België en het Groothertogdom Luxemburg. Het is ons streefdoel om, dankzij de sterke complementariteit  van onze producten, die markten op een efficiënte manier te bedienen. Maar we mikken daarnaast ook en vooral op de internationale digitale markt, die steeds meer complete oplossingen vergt voor identiteitsbeheer en elektronische handtekening en.

Pascal Rogiest, CEO van LuxTrust

FINANCELAB | Content Marketing – Corporate Journalism  – Copywriting for the financial industry & retail   Call +32 493 688 997

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.