Tim Rooney is nieuwe CEO bij Bank Nagelmackers

Onmiddellijk na onze melding over het ontslag van de Chinese CEO van Bank Nagelmackers, Dashu Zhu, bevestigde de bank dat de raad van bestuur Tim Rooney deze middag heeft aangesteld als de nieuwe CEO. Zhu gaf zijn ontslag blijkbaar vooral omwille van familiale omstandigheden.

Tim Rooney was al een bekende naam binnen de Anbang Groep. Hij trad in 2015 toe tot het moederbedrijf van Bank Nagelmackers nv, Anbang Belgium Holding, waar hij momenteel CEO is. Sinds 2015 tot op vandaag was hij ook een niet-uitvoerend bestuurslid van Nagelmackers. De benoeming van Tim Rooney werd ondertussen ook al goedgekeurd door de Nationale Bank van België.

Rijkgevulde carrière van meer dan 35 jaar

Tim Rooney behaalde een Honours Degree in Economie en Politieke Wetenschappen, waarna hij intussen een lange bankcarrière van meer dan 35 jaar heeft opgebouwd. Gedurende die jaren werkte hij in retail banking, hypothecaire kredieten, verzekeringen, herverzekeringen en autofinanciering, met verantwoordelijkheid voor activiteiten in heel wat landen in Europa, in de Verenigde Staten en in Azië.

Hij startte zijn loopbaan in 1983 in het Verenigd Koninkrijk bij Abbey National PLC als Head of Mortgage Operations en ging daarna naar Citifinancial als Credit Risk Manager. In 2004 verhuisde hij naar Parijs waar hij de functie van European Head of Mortgages bij General Electric op zich nam. Twee jaar later werd hij Global Head of Credit en lid van het directiecomité van Deutsche Bank. Hij vervolgde zijn carrière in Duitsland als Country Head bij Genworth Mortgage Insurance, waarna hij in 2015 bij de Anbang Groep kwam.

Strategie blijft behouden

Financelab kon Rooney al even contacteren. Hij benadrukte dat Dashu Zhu zelf zijn ontslag heeft gegeven. Wellicht gaat doctor John, zoals hij binnen de bank genoemd werd, terug naar Toronto in Canada. Zijn familie woont daar nog steeds.

Tim Rooney zal op korte termijn geen spectaculaire bijsturingen van de strategie bij de bank doorvoeren. “We zijn een kleine bank en dat betekent dat we heel goed moeten zijn in wat we doen”, zegt hij. “Onze core business is private asset management en daar blijven we op inzetten. We blijven ook focussen op ons kantorennet en de zelfstandige agenten die voor de bank werken. Mijn voorganger ontwikkelde een interessante niche met kredietverlening aan kmo’s. Dat marktsegment zullen we verder ontwikkelen. We zullen blijven voldoen aan de behoeften van onze cliënten, waarbij we de nieuwste mobiele en digitale technologieën zullen combineren om helemaal mee te blijven met de ontwikkelingen op de Belgische bankenmarkt.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.