Over Financelab

Beleving en inhoud! Dat zijn de twee kernwoorden waarmee je de digitale generatie kan overtuigen. Dat is ook waar we bij Financelab mee bezig zijn. Content strategy en event marketing voor banken, verzekeraars, financiële dienstverleners en retailers.

Op basis van onze zeer lange ervaring  en met de knowhow die we iedere dag opbouwen, begeleiden we ook de ontwikkeling van nieuwe producten, concepten en diensten. Altijd vanuit de context van innovatie!

Bedrijfsjournalistiek met inhoud

Wij zijn ervan overtuigd dat de nieuwe media vooral dragers moeten zijn voor inhoudelijk sterke, kwalitatieve berichten. En dat is wat wij leveren! Kwalitatieve bedrijfsjournalistiek met inhoud! Gespecialiseerde communicatie voor de financiële industrie en voor de retail! Want dat is wat wij in detail kennen.

Ieder stuk dat we leveren krijgt een mediaplan mee! Met een spreiding over de relevante perskanalen, sociale media en uw eigen nieuwskanalen!

En we hebben een team van fantastische fotografen! Zij vertalen onze stukken in het juiste beeld. 

Fie

Communicatie is strategie!

Onder druk van de nieuwe media zien we nogal wat snelle, niet doordachte reacties door het mediazwerk vliegen. Bij Financelab zijn we daar geen fan van! Communicatie blijft een stiel! Goede communicatie is strategie.  Die bepalen we samen met u! We luisteren naar uw bedoelingen, we analyseren uw aanbod en we komen met een relevante aanpak!Gespreid over klassieke en nieuwe media. Over sociale media hebben we het eigenlijk niet graag. We zijn er namelijk van overtuigd dat alle media sociaal zullen zijn. 

DSC_3759

Crisiscommunicatie … laat u niet inpakken!

De transparante maatschappij zet uw reputatie op scherp. Een kleine uitschuiver wordt snel uitvergroot. Dat kan je onmogelijk reactief opvangen. Crisiscommunicatie vergt voorbereiding. Wij helpen u met een efficiënt scenario! En als er iets gebeurt zijn we beschikbaar om snel en scherp te handelen.

Persberichten en mediatraining

Een persbericht moet een oplossing aanreiken aan de media. We zien nog te vaak dat de inhoud eerder vragen oproept in plaats van antwoorden te geven.  Wij schrijven gerichte teksten die vlot omzetbaar zijn in redactionele stukken. We zorgen ook voor een efficiënte vraag en antwoord strategie. Journalisten die bijkomende informatie opvragen worden snel op hun wenken bediend.

U wil graag een persmoment organiseren? Dat vinden we enkel een goed idee als we samen alle mogelijke scenario’s, opmerkingen en vragen hebben doorgeploegd. We hebben oog voor uw houding en uw lichaamstaal. En we zorgen voor performante documentatie!

Copywriting

Longreads zijn onze kerncompetentie! Stukken met inhoud. Maar ons team van journalisten en copywriters kan natuurlijk ook andere opdrachten aan. Vertalingen, technische copywriting, slogans en bijtende titels. U bepaalt het kader…wij zorgen voor inspiratie!

Strategische consultancy

Schijven is ons kernvak. Maar we kennen natuurlijk de sector in detail. We volgen alle ontwikkelingen en de impact van digitalisering en disruptie. Dat zet ons in een sterke positie om een toekomstgerichte strategie uit te tekenen . Blijven wachten heeft geen zin meer. U moet nu reageren en actie ondernemen. Wij reiken ideeën en trends aan en we begeleiden uw teams bij de uitwerking van innovatieve producten, diensten en concepten.

Waarom mensen ons appreciëren

Recommends2

Recommends1

Iedereen ondernemer!

Financelab heeft een vaste pool van freelance journalisten, copywriters, event marketeers en socialemedia-experts. Iedere opdracht volgen we op met minimaal twee mensen. Daardoor kunnen we op ieder moment een consistente dienstverlening garanderen. Een ongevalletje, ziek,…? We hebben altijd iemand om op terug te vallen.

Financelab is ook een flexibele en vlakke netwerkstructuur die specifiek georganiseerd is om snel te kunnen inspelen op uw behoeften. Iedere opdracht praten we in detail met u door. Daarna lijsten we op welke competenties we nodig hebben. Dat is de basis om de juiste experts in ons netwerk te contacteren en samen te brengen in een projectgroep. U bent dus niet afhankelijk van een vast team, we werken op maat…uw maat!

Wat ligt er op onze plank? 

Een reeks longreads voor een nieuw merk van een grote verzekeraar in België.

De vertaling van de website voor een nieuw merk van een grote verzekeraar in België

Een strategische visienota voor een internationaal betaalplatform over de mogelijkheden van e-commerce in de Belgische markt

De perscampagne voor de lancering van een nieuwe schadeverzekering bij een top 5 verzekeraar in België

Projectmanagement voor de reorganisatie van een verkoopsnetwerk in de verzekeringsindustrie.

Een inspiratiespeech over de toekomst van de levensverzekering voor topverkopers van een private bank

Coaching sessie over de ontwikkeling van een nieuw concept in levensverzekering

Een ontwikkelingsnota voor een innovatief product in levensverzekeringen

De organisatie van een reeks interne clinics over sociale media in de financiële sector en de opbouw van een sociale mediastrategie

De organisatie van een digitale nieuwsbrief en het aanleveren en opzetten van het content management voor een innovatief bankplatform

Content Management voor een blog van een grote bank

Interesse?

Bel ons + 32 493 688 997 | Mail ons : imagazine@telenet.be of stuur ons onderstaand contactformulier